(video) Andrei Năstase: Independența nu poate fi amânată!

Andrei Năstase a lansat un spot video de Ziua Independenței Republicii Moldova în cadrul căruia ne amintește cum a fost câștigată independența și cât de imperios este să continuăm lupta. În același timp, în această dimineață, mai mulți membri și simpatizanți ai Platformei DA merg în marș în semn de protest, față de democrația care este încălcată în Moldova.

„Independența Republicii Moldova a fost apărată cu mari sacrificii, cu mult curaj, cu lacrimi și demnitate. Ea ți-a oferit libertatea, libertatea fără de care omul nu este om, ci unealtă a regimurilor.

În 2018 nu te-au lăsat să te bucuri de libertate. Îți amintești cum te smulgeau din dorința ta de a fi liber, din dorința ta de a trăi într-un stat de drept, condus de oameni aleși pe sprânceană, integri și dedicați acestui popor? Îți amintești cât de tare se temeau că vei reuși, că vei merge până la capăt?

Dar îți amintești și cum ne-am bucurat împreună un an mai târziu de libertate? În 2019, DA, s-a putut! Ai reușit să respiri din plin aerul de speranță devenită realitate, după ani și ani de luptă în care nu ai renunțat și am fost solidari!

Ai dreptate, a durat prea puțin și nu am reușit să facem atunci tot ce ne-am propus, dar regretele nu au niciun rost. Acum e timpul să te gândești la cum îți dorești să fie ziua independenței din 2021! A unei guvernări arogante apărate de garduri de metal sau a unui popor liber cu viitorul în față? Eu știu cum vreau să fie. Din 2015 ți-am vorbit și ție despre aspirațiile mele. Ele nu s-au schimbat! Eu sunt același. Andrei Năstase. Dar tu?”, se arată în mesajul lui Năstase.

Amintim că astăzi Republica Moldova sărbătorește 29 de ani de la independență.


Pub