Ilan Șor: Independența este atunci când oamenii au viață îndestulată

„Nu contează în ce limbă vorbim, important că suntem un tot întreg, un singur popor. Contează că noi toți împreună formăm o țară. O țară cu denumirea Republica Moldova”. Afirmația a fost făcută de Ilan Șor, liderul Partidului „Șor”, într-o adresare video către cetățenii țării, cu ocazia Zilei Independenței.

Foto: partidulsor.md

„Țara noastră este populată de oameni care vorbesc în diferite limbi, au diverse opțiuni politice. Pe noi ne consolidează faptul că formăm împreună poporul Republicii Moldova. Aceasta este țara noastră și noi o iubim în egală măsură și anume asta ne-a unit și ne unește”, a menționat Ilan Șor în adresarea sa publicată pe pagina sa oficială de Facebook.

Deputatul a subliniat că, timp de 29 de ani de independență, țara s-a confruntat cu multiple provocări, lipsuri, greutăți, necazuri, crize. La putere s-au perindat politicieni iresponsabili care au pus interesele lor personale mai presus decât cele naționale.

„Independența nu este o simplă declarație cu semnături. Vom putea afirma că suntem independenți doar atunci când nu vom depinde de Est sau Vest, de ambițiile unora, de politicienii corupți. Independența este atunci când pensionarii nu depind de nepoții lor și pot avea o viață îndestulată. Independența este atunci când cetățeanul simplu nu depinde de creditele bancare și se poate angaja la un loc de muncă bine plătit. Independența este atunci când știm să trăim bine acasă, fără ca să ne invidiem vecinii”, a declarat liderul Partidului „Șor”.

El a adăugat că de-a lungul carierei sale politice întotdeauna a încercat să demonstreze că viața în Moldova poate fi mai bună.

„Astăzi, de ziua țării noastre, vreau să dorim ca să ajungem timpul când vom putea afirma: da, noi am construit o Moldova puternică, bogată și independentă. Consider că asta este posibil de realizat, deoarece cred în Moldova! ”, a încheiat Ilan Șor.


Pub