Alte 564 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Moldova

564

Astăzi, au fost confirmate 564 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, două sunt de import (România – 1, Germania – 1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 35 546 de cazuri.

Totalul testelor efectuate – 3 007, dintre care primar – 2 366 şi repetat – 641.

Din numărul total de cazuri, 35 sunt lucrători medicali: medici – 6, asistenți medicali – 28, personal auxiliar – 1.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 544 sunt în stare gravă (dintre care 34 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1 380 – în stare de gravitate medie, iar ceilalți pacienți sunt în stare satisfăcătoare.

Alte 277 de persoane au fost tratate și externate. În total, 24 433 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Pe parcursul zilei, au fost înregistrate 10 decese provocate de COVID-19.

Decesul 968: femeie în vârstă de 59 de ani din municipiul Bălţi, transferată de la Centrul COVID-19 la Institutul de Medicină Urgentă pe 13 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică, hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF. III.

Decesul 969: femeie în vârstă de 76 de ani din municipiul Chişinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă pe 24 august. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF. III, cardiopatie mixtă.

Decesul 970: femeie în vârstă de 63 de ani din municipiul Chişinău, transferată de la SCBI „Toma Ciorbă” la Institutul de Medicină Urgentă pe 18 august, cu pneumonie interstițială bilaterală, şoc toxico-infecțios.

Decesul 971: bărbat în vârstă de 65 de ani din raionul Anenii Noi, transferat de la IMSP SCM Nr. 1 la IMSP SCM „Sfânta Trеimе” pe 14 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III.

Decesul 972: bărbat în vârstă de 61 de ani din municipiul Chişinău, internat la IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale pe 12 august. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, epilepsie.

Decesul 973: femeie în vârstă de 63 de ani din municipiul Chişinău, internată la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie pe 27 iulie, cu TCCI, contuzie cerebrală, pneumofibroză bilaterală.

Decesul 974: bărbat în vârstă de 73 de ani din municipiul Chişinău, internat la IMSP SCM „Sfânta Trеimе” pe 14 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, ciroză hepatică, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Decesul 975: bărbat în vârstă de 63 de ani din raionul Străşeni, decedat la domiciliu, întrucât pacientul a refuzat spitalizarea. Comorbidităţi: cardiopatie ischemică, hipertensivă.

Decesul 976: femeie în vârstă de 65 de ani, din municipiul Chișinău, transferat de la SCBI „Toma Ciorbă” la Institutul de Medicină Urgentă pe 14 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, pielonefrită cronică, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.

Decesul 977: femeie în vârstă de 70 de ani din raionul Căuşeni, internată la IMSP SR Căuşeni pe 23 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente