Un eurocomisar şi-a prezentat demisia pentru că nu a respectat autoizolarea în contextul vizitei sale în Irlanda

phil-hogan–at-t_47558000

Reprezentantul Irlandei în Comisia Europeană, Phil Hogan, şi-a dat demisia după ce a încălcat regulile antiepidemice prin participarea la un dineu organizat de un club de golf.

La acel eveniment au participat alte 80 de persoane, iar problema care a stârnit numeroase critici a fost legată de faptul că nu ar fi stat 14 zile în autoizolare, în conformitate cu regulile pentru călătorii veniți în Irlanda.

„Seara trecută, Phil Hogan şi-a prezentat demisia din funcţia de comisar al comerţului. Respect decizia. Îi sunt foarte recunoscătoare lui Phil Hogan pentru activitatea neobosită şi plină de succes în calitatea de comisar. Îi mulţumesc călduros pentru contribuţia valoroasă la activităţile Comisiei Europene, nu doar în acest mandat, ci şi în cel precedent, când a fost comisar responsabil de Agricultură şi Dezvoltare Rurală”, a precizat Ursula von der Leyen, preşedinta Executivului Uniunii Europene.

Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, va prelua interimatul pentru funcția de comisar al comerţului, în contextul demisiei lui Phil Hogan.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente