/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Sărbătoare mai modestă. În acest an, oamenii nu s-au înghesuit să dea chefuri prin parcuri de Ziua Independenței

missing
27 august 2020, ora 21:49

Dacă pentru oamenii de la sate, odihna este un lux, orășenii au profitat de ziua liberă și au ieșit la plajă, la pescuit sau pur și simplu la iarbă verde. În acest an, chefurile au fost ceva mai modeste. Orășenii nu s-au mai înghesuit, ca pe vremuri, prin parcuri cu grătare și mese întinse.

Pentru că au rămas zile numărate până la venirea toamnei, soarele generos de august i-a scos pe orășeni astăzi la plajă.

„Vedeți că vremea e bună, e puțină lume, soarele ține cu noi și profităm  de vremea frumoasă. Ne-am gândit că e timp de pandemie și trebuie să stăm la aer curat”.

„Eu îi fac sărbătoare nepoțelului, l-am adus un pic la apă. Și pentru mine, desigur, tot e sărbătoare, uitați-vă, odihnă.”

Și cum femeile sunt preocupate, mai degrabă de un bronz frumos, bărbații se simt ca peștele în apă la… pescuit. Pentru că ora la care vii, condiționează direct captura de pește, acest bărbat s-a trezit mai devreme ca să ajungă la lacul Dănceni. Acesta ne povestește că a avut mai multe opțiuni de a sărbători, însă a ales să stea departe de forfota orașului.

„O zi frumoasă, e liber, de ce nu? Peștele nu știe de sărbătoare, s-a dus să sărbătorească în partea cealaltă”.

A venit să-i țină de urât și unul dintre copiii bărbatului, care astăzi va sta departe de tabletă.

„Eu doar încep să mă descurc cu undița, nu demult am venit”.

LILIA CARAUȘ, REPORTER TV8: „Dacă anii trecuți parcurile din capitală roiau de petrecăreți care sărbătoreau cu grătare încinse și muzică dată la maximum, în acest an, Ziua Independenței se marchează mai modest sau deloc. De exemplu, aici, în parcul ”La izvor” nu am întâlnit pe nimeni care să încingă grătare sau sa întindă mese pe iarbă.”

De vină ar fi pandemia, ne spun oamenii, care sunt obligați să respecte mai multe norme de igienă și care nu se mai avântă în petreceri ca altă dată.

Reporter: Lilia CARAUȘ
Imagini: Tudor BIGU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram