‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
8.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSe va majora prețul pâinii? Vezi ce zic producătorii

Se va majora prețul pâinii? Vezi ce zic producătorii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Recolta redusă de cereale din acest an, determinată de secetă, a făcut ca prețul grâului, potrivit reprezentanților MADRM, să varieze între 3,50- 3,80 lei per kilogram, în funcție de regiune.

Astfel, recoltei proastă a determinat creșterea prețului grâului în acest an cu 1,2- 1,5 lei, comparativ cu anul 2019, susține Vasile Șarban, Șef Direcție Politici de producție, procesare și reglementare a calității produselor de origine vegetală,

„Nu avem datele finale, așteptăm ca încă 6 raioane să introducă datele în sistemul nostru, dar în lipsa lor, recolta de grâu pe țară în acest an e de 480 de tone. Ne așteptăm ca totalul să fie de circa 600 de mii de tone”.

În ciuda majorării prețului materiei prime și a recoltei reduse cantitativ, producătorii de pâine susțin că, deocamdată, nu vor majora prețul acesteia.

„La momentul actual, întreprinderea nu preconiza majorarea prețurilor pentru pâine și nici pentru produse de panificație”, ne-au răspuns reprezentanții S.A. „Franzeluţa” fără a argumenta motivele deciziei lor.

Pe cealaltă parte, producătorii mici susțin că sunt alarmați de creșterea prețului grâului, dar în viitorul apropiat nu estimează careva majorări, iar motivul fiind rezervele de materie primă ce le dețin.

„Mai avem materie primă din anul trecut și nu preconizăm în acest an să majorăm prețul producției”, a declarat Olesea Globa, fondatoarea „Enersan Family”.

„O să încercăm să păstrăm prețurile la nivelurile actuale. Ne-am făcut rezerve de materie primă și sperăm să ne ajungă măcar până în decembrie”, a declarat Dorin Mereuță, administratorul Brutăriei „Dorin Mereuță”.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, pe parcursul semestrului I al anului 2020 au fost marcate creşteri de preţuri la o serie de produse alimentare, printre care se numără și pâinea fabricată din făină de grâu. Majorarea constituind 2,3%.

Cât privește situația externă, știriagricole.ro informează că pâinea din România este cu 50% mai ieftină decât media prețurilor din Uniunea Europeană.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›