‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
15 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFabricile de procesare au început achiziționarea în masă a legumelor. Prețurile în acest an...

Fabricile de procesare au început achiziționarea în masă a legumelor. Prețurile în acest an sunt mai mari pentru unele legume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fabrica de procesare a fructelor și legumelor „Alfa-Nistru” este gata să achiziționeza o gamă largă de fructe și legume. Astfel, potrivit șefului secției marketing și vânzări Constantin Petrovici înteprinderea are nevoie de castraveți, roșii, vânătă, ardei. Legumele pot fi aduse la fabrică de însăși producătorii, iar compania achită pentru acest serviciu, în funcție de kilogramele aduse și kilometrii parcurși. Cei care nu dispun de transport pot apela la serviciile întreprinderii.

„Prețul la roșiile pentru murat ori marinat e de 5 lei kilogramul, pentru cele care ajung la suc se oferă un preț de 2 lei kilogramul. Castraveții costă în medie 8-9 lei kilogramul și trebuie să aibă între 6 și 9 centimetri. Vânăta costă în jur de 5 lei kilogramul, cât privește prețul la ardei, încă nu a fost stabilit”, a precizat șeful secției marketing și vânzări, Constantin Petrovici

Pentru castreveți, prețul de achiziție din acest an este mai mare, dar și costul acestora de pe piață este mai mare, a declarat responsabilul din cadrul întreprinderii. Și prețul la roșiile pentru marinat ori murat este mai mare, cât privesc cele pentru suc, prețul e la fel ca anul trecut a mai adăugat Constantin Petrovici.

„Producătorii care vor să aducă roșii pentru marinat ori murat trebuie să aibă legume de o calitate înaltă, la fel ca roșiile cu care ei ies la piață. Asta pentru că roșia trebuie să-și păstreze forma atunci când se mariează. Nu sunt acceptate roșiile care, după conservare ar putea crăpa. În cazul roșiilor pentru suc, se acceptă și cele care au unele defecte”, a explicat reprezentantul companiei.

Constantin Petrovici spune că au nevoie de o cantitate foarte mare de legume pe an, în special de roșii, pentru a putea satisface în totalmente necesitățile, atât de pe piața internă cât și de pe cea externă. Iar uneori, din cauza lipsei de materie primă pe piața locală, fabrica este nevoită să cumpere unele produse finite, așa precum pasta de tomate.

Totdată, fabrica achiziționează și fructe. În prezent, costul unui kilogram de prune la procesare este 2 lei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›