‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDodon: „Motorină din Rusia pentru fermierii afectați de secetă”. Cât și când?

Dodon: „Motorină din Rusia pentru fermierii afectați de secetă”. Cât și când?

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul emisiunii „Moldova în Direct”, președintele Igor Dodon a declarat că fermierii afectați de secetă vor primi ajutor umanitar sub formă de motorină. Combustibilul vine din Federația Rusă, iar cantitatea acestuia variază între 40 și 50 de mii de tone.

„Ne-am adresat partenerilor din est și vest. Federația Rusă a fost receptivă și ne-a spus că este gata să ne ajute cu motorină. E vorba de 40- 50 de mii de tone. Acum se discută detaliile cum va fi acordat acest ajutor umanitar. Este un ajutor foarte important, căci dacă o să luăm la prețul cât costă acum o tonă de motorină și dacă acesta este la 500 sau 600 de euro, îmulțit cu 50 de mii de tone, asta-s 25 de milioane de euro, care vine din Federația Rusă în calitate de ajutor umanitar, fără să fie vorba de careva procente”.

Potrivit șefului statului, discuțiile în acest sens s-ar putea finaliza curând, astfel încât în septembrie fermierii să aibă acces la motorină, iar repartizarea combustibilului va fi dirijată de către Guvern.

Amintim că, seceta din acest an, conform estimărilor a afectat esențial fermierii din toate raioanele țării și, după autorități, este considerată, conform statisticilor din ultimii ani, drept o calamitate fără precedent.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›