(video) Un șofer beat criță a lovit intenționat cu mașina un polițist, ca să poată fugi. Șeful IGP: „E timpul să punem capăt abuzurilor”

Un polițist din Hîncești a fost accidentat intenționat de către un șofer pe care încerca să-l oprească. Cazul a fost făcut public de către șeful Inspectoratului General de Poliție, Sergiu Paiu, care a declarat că este timpul să se pună capăt abuzurilor asupra oamenilor legii.

Foto: captură video

„Stimați cetățeni, e timpul să punem capăt abuzurilor asupra polițiștilor! Din păcate, constat că omul legii se confruntă ,zilnic, în activitatea sa, deloc ușoară, cu acte de nesubordonare din partea cetățeanului, inclusiv ultragiere (insultarea) cu aplicarea violenței în adresa sa, fapt ce prezintă un obstacol în menținerea ordinii de drept și asigurarea siguranței publice și rutiere”, a scris șeful IGP.

Sergiu Paiu a relatat că în noaptea de luni spre marți, la Hâncești, satul Pogănești, un polițist a fost doborât la pământ de către un șofer somat să stopeze automobilul. Acesta intenționa să fugă de la fața locului și a început să se deplaseze cu spatele, iar polițistul a reușit să deschidă portiera din față a automobilului.

Șoferul a accelerat, l-a acroșat pe omul legii, după care l-a proiectat într-un pilon, spune Paiu, fără să dea detalii despre starea omului legii.

Șoferul a fost reținut. Acesta se afla în stare de ebrietate alcoolică.

Paiu a menționat că în anul 2020, pănă la ziua de astăzi, au fost ultragiați peste 300 de polițiști.


Pub