Regim special de activitate la Judecătoria Buiucani, după ce a un angajat s-a infectat cu Covid-19

Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, începând cu data de 21 august 2020, activează în regim special/restricţionat, după ce un angajat al instituției a fost testat pozitiv la infecția cu virusul Covid-19, a anunțat Uniunea Avocaților.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit Dispoziţiei preşedintelui judecătoriei, Radu Ţurcan, instituţia de drept va activa în regim special în ceea ce ţine de desfăşurarea şedinţelor de judecată:

- Se vor examina cauzele potrivit cadrului normativ care se judecă fără citarea părţilor, precum şi cele în care a fost solicitarea examinarea fără prezenţa părţilor;

- Se vor examina cauzele urgente privind aplicarea măsurilor de prelungire măsurilor procesuale de constrângere, aplicarea măsurilor de siguranţă şi a măsurilor de protecţie a victimelor şi martorilor, cauzele care pun în pericol obţinerea probelor sau identificare acuzatului, cauzele în care sunt persoane arestate etc.

- În alte circumstanţe decât cele enumerate ca fiind urgente şi amânarea acestora periclitează bunul mers al înfăptuirii justiţiei, judecătorul/completul de judecată, va preschimba din oficiu termenele de examinare a dosarelor, fiind obligaţi de a înştiinţa părţile participante la dosar despre orice fel de modificări şi prin intermediul site-ului oficial al instituției;

- Se recomandă comunicarea cu Direcţiile instituţiei prin intermediul comunicării electronice;

- Accesul în sediul judecătoriei va fi permis în condiţii speciale, cu înregistrarea şi identificarea în scris a identității persoanei;

- Depunerea de înscrisuri de dosar se va face exclusiv prin intermediul poştei electronice: jbu@justice.md, sau prin poştă la adresa str. Mihai Viteazu nr.2, Bd. Ştefan cel Mare 200, municipiul Chişinău.

În acest context, Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova, recomandă tuturor avocaţilor să fie precauţi şi să solicită respectarea tuturor recomandărilor obligatorii de asigurare a acţiunilor de prevenire a infectării cu Covid-19 de către instituţiile publice de drept şi nu doar.


Pub