(video/update) Raportul de activitate al lui Igor Dodon: Am îndeplinit 85% din promisiunile electorale din 2016

Președintele Igor Dodon și-a prezentat raportul de activitate pentru 3,5 ani. Acesta vorbit despre promisiunile electorale care au fost făcute și din ce motiv nu le-a făcut pe toate. Vezi mai jos toate lucrurile ce le-a făcut Dodon în mandatul său.

Foto: UNIMEDIA

(update) Igor Dodon a declarat că toate evenimentele la care a participat au fost incluse într-un „Almanah Politic”, care va fi transmis tuturor primarilor din localități.

(update) În 2017 au fost alocate din bugetul de stat 3,5 mil de lei pentru vizite externe. Au fost cheltuite 1,35 mil. În 2018 au fost restituite la buget 2 milioane necheltuite, în 2019 tot 2 milioane de lei.

În 3 ani cheltuitele Instituției Prezidențiale pentru vizite externe au fost de 5,2 milioane de lei, dar au fost restituite în bugetul de stat 5,5 mil de lei, pe care președintele țării nu le-a utilizat pentru chartere, bilete la business class, pentru acoperirea deplasării familiei.

(update) Am lansat o fundație de binefacere „Din Suflet”. Vreau să mulțumesc partenerilor. Prin această fundație au fost susținute peste 600 de mii de lei.

Am lansat programul prin care să fie construite terenuri de sport în sate mari.

Am mers cu un program național de asistență a grădinițelor. Aici am venit cu un suport de mobilier, terenuri de joacă.

Programul de asistență a tinerilor talente. 600 de tineri au participat la concursuri naționale și internaționale.

În urma unui proiect pe care l-am inițiat, zeci de copii cu deficiențe de auz au beneficiat de implanturi.

105 familii cu copii am ajutat cu casă s-au am ajutat să cumpere o locuință.

(update) La inițiativa președintelui au fost majorate indemnizațiile pentru specialiști: farmaciști, medici începători. A fost majorat volumul fondului de șomaj.

(update) Igor Dodon spune că prin inițiativele sale se include și mărirea salariilor la medici. Mai mult, acesta afirmă că s-a opus vehement închiderii spitalelor.

„La inițiativa sa s-a modificat programul unic a asigurărilor medicală. Este vorba în baza poliției medicale, cetățeanul să primească un număr mai mare de servicii”.

(update) La inițiativă mea persoană s-a aprobat legea prin care pensiile se vor indexa de 2 ori. Anul 2020 este primul an din istorie când pensiile se indexează de 2 ori. Am venit cu inițiativa de a fi acorda un ajutor pensionarilor de 600 de lei de 2 ori pe an. A treia inițiativă este acordarea indemnizației în cazul decesului unui soț. Care asigură primirea pensiei pentru a doua persoană pe un termen de 5 ani.

(update) Am inițiat zilei statalității în Republica Moldova. Am fost și rămân susținător ferm că biserica este pilonul statalității RM. Pe parcursul mandatului de președinte, am făcut tot posibilul pentru a susține. Anul 2019 a fost declarat anul familiei. Înainte de aceasta, în premieră la Chișinău a fost organizat festivalul mondial familiei, unde a participat mii de persoane din zeci de state.

Igor Dodon prezintă raportul de activitate pentru 3,5 ani de activitate.


Pub