image
Sursa foto: Jurnal.md

Averea deputatului PSRM Corneliu Furculiță NU va fi supusă verificărilor: ANI spune că nu există „bănuieli rezonabile”

Averea deputatului PSRM Corneliu Furculiță nu va fi supusă verificărilor, după ce Autoritatea Națională de Integritate a decis emiterea procesului verbal de refuz din motiv că ar lipsi bănuieli rezonabile privind încălcarea regimului juridic.

În această situație, Procuratura anunță că nu vor iniția nici ei vreo investigație odată ce ANI n-a constatat încălcări.

„În lipsa încălcărilor constatate de ANI, care este unica instituție responsabilă de realizarea controlului averii și al intereselor personale și respectare a regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor, Procuratura Generală nu are temeiuri de a iniția vreo investigație în acest sens”, se menționează în comunicatul emis de Procuratură.

Amintim că pe 23 iulie curent, deputata Veronica Roșca a sesizat Autoritatea Națională de Integritate și Procuratura Generală privind neconcordanțe şi omisiuni în declarațiile de avere şi venituri ale deputatului Corneliu Furculiță, semnalate într-o investigație jurnalistică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: