Breaking News

image
Sursa foto: captură video

Robinson Crusoe de Moldova: Ce a pățit un bărbat care a încercat să treacă lacul Stânca-Costești înotând // VIDEO

Un bărbat de 33 de ani a fost salvat de angajații IGSU, după ce s-a aventurat să treacă înotând lacul Stânca-Costești din raionul Râșcani, dar după ce a înotat 4km și-a pierdut orientarea spre mal.

Totul s-a întâmplat acum două zile. Bărbatul și-a improvizat un colac de salvare din sticle și a decis să parcurgă lacul în înot, iar după ce a înotat 4 km și-a pierdut orientarea în spațiu. Astfel aceasta s-a aflat în apă circa 6 ore, informează IGSU.

Angajații IGSU care desfășurau Campania de prevenire a înecurilor în preajma bazinului acvatic au observat acțiunile disperate ale înotătorului, reușind să ajungă la el prin intermediul unei bărci.

Salvatorii au ajuns ls timp și au reușit să-l ajute pe bărbat. Acesta s-a ales cu o ușoară hipotermie.

Bărbatul a fost adus la mal în siguranță și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit IGSU, în anul 2020 salvatorii au reușit să salveze 255 de persoane de la înec. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență reamintesc populație că înotul în locuri neautorizate poate pune în pericol viața persoanelor. Totodată, specialiștii îndemnă oamenii care sunt martorii unei situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: