Breaking News

image
Sursa foto: Getty Images

Decizia anului! Messi a anunțat prin fax conducerea Barcelonei că vrea să plece! Nu mai vrea nici să se antreneze

Problema plecării lui Lionel Messi de la Barcelona este aproape să ajungă la un rezultat final. Potrivit publicației TYCSports, șocul s-a produs, iar Messi le-a trimis un fax șefilor și le-a comunicat că vrea să părăsească echipa gratis.

Atacantul de 33 de ani e convins că echipa nu mai poate avea un proiect sportiv bun sub conducerea președintelui Josep Maria Bartomeu.

Ca urmare a acestei întâmplări, consiliul director se va reuni într-o ședință de urgență.

În plus, potrivit Barca Universal, Messi nici nu va mai face testele medicale luni și nici la antrenamente nu va mai merge de marți, când Ronald Koeman va conduce prima ședință tehnică.

Messi a și avut o întâlnire cu olandezul în urmă cu două zile și i-a comunicat că e tentat să plece.

Chiar dacă până acum se știa că Messi are o clauză de 700 de milioane de euro, el susține că își permite să încheie unilateral contractul la finele fiecărui sezon, după 2018.

În 2018, catalanii i-au mărit clauza de reziliere lui Messsi, de la 300 de milioane de euro la 700. Mai exact, Messi mai este legat prin contract de Barca până în 2021, însă în această vară avea ocazia să plece liber la orice altă formaţie, conform unei clauze din contractul său, iar pentru a pleca gratis, el ar fi trebuit să-i anunţe pe şefii clubului de decizia sa până pe 31 mai. Dar acest lucru nu s-a întâmplat, au scris jurnaliştii spanioli.

Messi și-a anunțat deja avocații și le-a transmis să comunice Barcei că pandemia de coronavirus a amânat totul, iar asta înseamnă condiții speciale.

O decizie care părea imposibilă este acum mai aproape de realitate. Ajuns la 33 de ani, argentinianul e convins că e momentul pentru o schimbare radicală în cariera sa.

Septembrie 2000 este momentul în care Messi a ajuns la Barcelona, la grupele de copii și juniori. Dacă va pleca acum, s-ar împlini exact 20 de ani de la acel moment. În 2004 a făcut pasul la prima echipă a catalanilor, iar de atunci a marcat istoria clubului și a fotbalului, cu o mulțime de recorduri.

Momentul de cotitură privind decizia sa l-a reprezentat înfrângerea umilitoare în fața lui Bayern, 2-8 în sferturile Champions League. În plus, Messi nu a mai suportat lupta internă pentru putere din sânul clubului.

Cele mai plauzibile destinații rămân Manchester City, Inter sau PSG, însă sursa citată susține că inclusiv o echipă din SUA este o posibilitate, sau chiar și Newell's Old Boys, club unde Messi s-a format ca și copil.

Astfel, plecarea lui Messi de la Barcelona ar putea fi un șoc la fel de mare ca și cea a lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid, în 2018.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: