image
Sursa foto: politia.md

Contrabandă cu țigări în valoare de un milion de lei: Șapte indivizi, reținuți în timp ce transportau marfa peste Prut

Șapte indivizi din diferite raioane ale țării au fost reținuți pentru contrabandă cu produse de tutungerie în valoare de peste un milion de lei. Aceștia au fost prins în flagrant în timp ce în grup special organizat transportau marfa ilegal peste râul Prut.

Operațiunea a avut loc la data de 20 august curent în timp ce suspecții cu vârstele cuprinse între 27 și 43 de ani urmau să transporte prin ocolirea frontierei vamale, un lot de țigări de marca Ritm și Focus, în valoare de 1 135 000 lei.

Activitatea ilegală a grupului, a fost documentată de ofițerii de investigații mai multe luni, iar în cadrul măsurilor speciale s-a constatat că fiecare membru avea roluri bine determinate și ierarhizate. Unii membri, cu automobile personale escortau și supravegheau teritoriul, iar alții cercetau și monitorizau anumite puncte ale frontierei, pentru a organiza transportarea mărfii fără impedimente.

Țigările erau procurate de pe piața internă a Republicii Moldova și transportate până la zona verde a frontierei pe anumite trasee, cu automobile de teren din categoria ”Off Road” cu numere de înmatriculare false, care aparțineau membrilor grupării. Într-un anumit punct al zonei de frontieră, încărcătura era descărcată și ulterior prin intermediul bărcilor gonflabile era transportată peste râul Prut.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele figuranților au fost depistate și ridicate două bărci gonflabile, stații radio utilizate pentru comunicare în timpul transportării mărfurilor, dar și două mijloace de transport în care se aflau 108 cutii cu țigări, ce urmau a fi scoase prin contrabandă peste râul Prut.

Acum indivizii sunt plasați în arest la domiciliu, iar dacă vinovăția acestora va fi dovedită, riscă câte zece ani de închisoare.

Unul dintre liderii grupării a fost reținut în toamna anului 2019 pentru infracțiune similară, fiind condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare.

Forțele de ordine continuă acțiunile de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea altor persoane implicate în acest caz.

Noutăţile partenerilor

comentarii: