image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Autorul alertei false cu bombă din Parcul Catedralei, reținut: Ce pedeapsă riscă

Poliția a identificat și reținut autorul alertei false cu bombă de ieri din Parcul Catedralei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 de ani din capitală, care a comunicat că era în stare de ebrietate când a sunat la 112.

Potrivit poliției acesta a fost reținut astăzi, iar în cadrul audierilor și-a recunoscut vina, comunicând că era în stare de ebrietate când a efectuat apelul la serviciul unic 112 și a comunicat că v-a detona un explozibil.

Pe cazul dat, a fost inițiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism. Acum bărbatul riscă amendă sau pedeapsă cu închisoare de până la doi ani.

Amintim că ieri la ora 13:50 un bărbat a telefonat la 112 și a comunicat că o să exploadeze o grenadă în Parcul Catedralei. La fața locului imediat au fost informate și îndreptate toate serviciile specializate, care au încercuit și securizat zona parcului.

În urma verificărilor pe teritoriul parcului de către specialiștii din cadrul seviciului „BOMBTEH”, nu au fost depistate obiecte explozibile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: