Piața de telefoane s-a dus în cap, în pandemie: singura companie care a evitat dezastrul

Într-o perioadă în care oamenii au fost mai stresați să aibă ce să pună pe masă și să-și păstreze locul de muncă, decât să-și schimbe telefonul, vânzările de mobile au scăzut drastic.

Foto: www.idevice.ro

Dintr-un punct de vedere, probabil că te-ai așteptat să vezi o scădere pe zona achizițiilor de smartphone din ultimele trei luni. Nu era însă previzibilă o scădere atât de mare. Un raport detaliat vizavi de acest trend îngrijorător tocmai a fost publicat de TrendForce.

Comparativ cu aceeași perioadă din 2019, vânzările de telefoane mobile au scăzut cu 16,7% în trimestrul al doilea din 2020. În total, vorbim de 268 de milioane de unități comercializate. Partea interesantă este că această descreștere a afectat mai mult branduri de care nu ai auzit niciodată și Samsung. Celelalte companii din top șase nu au fost afectate foarte tare de pandemie. Ca referință, topul global la ora actuală, în funcție de vânzări este format din Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi, Oppo și Vivo, citează Playtech.

Scăderile înregistrate de Samsung au fost provocate de criza medicală din Europa, Statele Unite ale Americii și India. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, achizițiile de terminale Samsung au fost departe de a mai fi o prioritate.

Popularitatea Huawei și poziția în clasament este influențată aproape exclusiv de poziția producătorului în China, unde a vândut 52 de milioane de unități doar în trimestrul al doilea. La nivel global, de când a început scandalul cu Donald Trump, terminalele Huawei nu se mai numără printre favoriți.

Singura companie care o duce foarte bine în pandemie este Apple, cu o creștere de la an la an de 8%, pentru un total de 41 de milioane de telefoane vândute. În parte, creșterea a fost generată de vânzările de iPhone SE. Noul smartphone mai accesibil al gigantului din Cupertino a făcut valuri la nivel global, în timp ce iPhone 11 a înregistrat, de asemenea, un succes masiv. Rămâne să vedem ce se va întâmpla cu terminalele Apple după lansarea iPhone 12, în următoarele luni.

Dacă trendul se menține, la final de 2020, scăderea vânzărilor față de 2019 va fi de 11,3%, dar lucrurile ar trebui să fie mai roz în 2021, când piața își va reveni datorită valului de terminale 5G.

Vânzări / Sursa:TrendForce


Pub