Autorul alertei false cu bombă în parcul Catedralei a fost reținut de polițiști. Ce le-a spus oamenilor legii

Bărbatul care a creat haos în Parcul Catedralei din Chișinău, după ce a sunat la 112 și a amenințat că aruncă o grenadă a fost reținut de polițiști. Suspectul, în vârstă de 62 de ani, este locuitor din Chișinău. Audiat de polițiști, acesta și-a recunoscut vina. Dacă va fi găsit vinovat riscă o amendă de până la 42 mii lei sau chiar închisoare de până la 2 ani.

Foto: politiacapitalei.md

Acesta a comunicat oamenilor legii că era în stare de ebrietate când a sunat la 112 și spus că va detona un explozibil.

Amintim că ieri, 25 august ora 13:50, Inspectoratul de Poliție a sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a capitalei, prin intermediul serviciului 112 a fost sesizat precum că un bărbat a telefonat și a comunicat că o să exploadeze o grenadă în Parcul Catedralei, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

La fața locului imediat au fost informate și îndreptate toate serviciile specializate, echipajele BPRO, grupa operativă a IP Buiucani, angajații IGSU și ”BOMBTEH”. Ajunși la fața locului polițiștii imediat au încercuit și securizat zona parcului.

Urmare a verificării parcului de către specialiștii din cadrul seviciului ”BOMBTEH”, careva obiecte suspect sau explozibile nu au fost depistate.

Pe cazul dat, a fost inițiată o cauză penală în conformitate cu prevederile art.281 CP Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, conform legislației bărbatul pentru fapta sa riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.


Pub