(video) Verificările inopinate ale ANSP au continuat și săptămâna trecută. Câte obiective au încălcat măsurile de protecție contra Covid-19

În ultima săptămâna, inspectorii ANSP au efectuat verificări la mai multe obiective naționale în vederea respectării măsurilor de protecție contra Covid-19. Astfel, din cele 62 de unități comerciale, 18 frizerii,10 instituții medicale, 8 farmacii ș.a. s-au depistat abateri la 21 de obiective. Este vorba despre 9 unități de comerț, 5 frizerii, 4 instituții medicale, 2 frizerii și un obiect de producere. Informația a fost prezentată de către șeful adjunct al ANSP, Vasile Guștiuc.

Foto: UNIMEDIA

Informația a fost prezentată de către șeful adjunct al ANSP, Vasile Guștiuc, în cadrul conferinței de presă a ministerului Sănătății.

Totodată, secretarul de stat al MAI Sergiu Golovaci a anunțat că din cei 24 mii cetățeni care se află în izolare, 73 dintre ei s-u ales cu amenzi.

„Aceștia în mod conștient au părăsit acel loc prestabilit și într-un mod lejer, unii chiar fără să poarte mască, au început să circule și să-și satisfacă necesitățile, în magazine, pieți și transportul public”, a declarat Golovaci.

Amintim că astăzi, Republica Moldova a înregistrat un număr de peste 600 de cazuri cu Covid-19, al doilea cel mai mare număr de la începutul pandemiei.


Pub