Principală  —  IMPORTANTE   —   Liderul PDM: Andronachi a vrut…

Liderul PDM: Andronachi a vrut să ofere 17 deputați socialiștilor, iar Nichiforciuc s-a supărat că democrații nu au susținut amendamentul care ar fi prejudiciat statul cu 160 de milioane de lei

Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi au fost excluși din PDM la mijlocul lunii august pentru că „demult nu erau la PDM, ei demult comunică direct cu PSRM și, de fapt, întotdeauna erau în acea tabără, doar că formal se mai regăseau în fracțiunea PDM”, a precizat miercuri, 26 august, liderul formațiunii, Pavel Filip.

„Ei au fost cei care în episodul I de frigărui de la Florești au încercat că ofere 17 deputați de la PDM celor din PSRM, dar nu le-a mers.

Noi am decis că vom face o altă politică.

Care sunt supărările? Pot să vă amintesc de ultima ședință a Parlamentului înainte de vacanță, a fost un amendament foarte mult discutat la Legea bugetului, politica bugetar-fiscală, care nu prevedea decât scheme cu țigări care ar fi prejudiciat statul de 160 de milioane de lei. Noi, desigur, am refuzat să votăm acel amendament. Aceasta a fost supărarea”, a subliniat Filip.

La mijlocul lunii iulie, s-a aflat că Nichiforciuc a introdus un amendament prin care vrea să „stimuleze vânzarea așa ziselor „țigărilor cu foi” (trabucuri), comercializate de firmele lui Andronachi”, conform acuzațiilor deputatului PAS Radu Marian. Un alt amendament ținea de abrogarea unei prevederi care impunea firmele rezidente ale Zonelor Economice Libere să prezinte trimestrial Serviciului Vamal rapoarte de evidență a fluxului de materiale, mărfuri și produse finite.

Nichiforciuc susținea că cele două amendamente aduse la Codul fiscal sunt „un lucru bun pentru R. Moldova”.