11:19:11 19.04.2024
Stiri

Autoritățile de la Chișinău, extrem de GENEROASE în raport cu transnistrenii: Perioada de obținere a numerelor de înmatriculare neutre, care le permit accesul în traficul internațional, EXTINSĂ cu doi ani

Actualitate 26.08.2020 15:55 Vizualizări1975 Autor: Ziarul National
Autoritățile de la Chișinău, extrem de GENEROASE în raport cu transnistrenii: Perioada de obținere a numerelor de înmatriculare neutre, care le permit accesul în traficul internațional, EXTINSĂ cu doi ani


Locuitorii din stânga Nistrului vor putea obține numere de înmatriculare neutre la automobile, fapt ce le permite accesul în traficul internațional, timp de încă doi ani de-acum încolo.

Guvernul de la Chișinău a decis astăzi să extindă, până la 1 septembrie 2022, termenul de aplicare a mecanismului de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului și municipiul Tighina cu numere de înmatriculare neutre.

Acest termen expira pe 1 septembrie curent, după ce transnistrenii au avut la dispoziție doi ani ca să facă uz de acest drept convenit în cadrul negocierilor privind reglementarea conflictului transnistrean, inclus în așa-zisul „pachet Berlin plus”.



Potrivit datelor Biroului pentru Politici de Reintegrare, din 2018 și până în prezent, cele două puncte de înregistrare a unităților de transport, deschise de către Agenția Servicii Publice la Tiraspol și Râbnița, au luat la evidență doar 4 005 automobile din Transnistria.

CITIȚI și DOC // Tiraspolul INTERZICE tranzitarea teritoriului separatist pentru mașinile cu numere moldovenești, după ce șoferilor din stânga Nistrului li s-au cerut acte eliberate în R. Moldova

Autoritățile consideră că extinderea termenului în care proprietarii de automobile din stânga Nistrului pot obține numere de înmatriculare neutre ar fi în interesul R. Moldova, pentru că șoferii transnistreni sunt aduși astfel în câmpul legal al republicii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md