(foto) Au câștigat un concurs internațional, iar banii i-au investit în vaccinarea și deparazitarea câinilor din Chișinău

adăpost 4

Astăzi, 26 august, este marcată Ziua Internațională a Câinelui. În acest context, vă prezentăm o poveste frumoasă de voluntariat, întrucât dragostea față de prietenii noștri patrupezi nu se manifestă doar prin fotografii. Cu atât mai mult că unii câini nu se pot bucura de norocul de a fi membrii unei familii și-și petrec toată viața în stradă sau în aziluri.

Eva Romanschi, Cristina Zibic, Xenia Maistrenco, Arina Ionel, Iulia Surdu și Karen Dolgopolov studiază la Facultatea de Medicină Veterinară de la Universitatea Agrară din Moldova. Fiind colegi nu doar de facultate, ci și membri ai IVSA Moldova (cea mai mare asociație de studenți veterinari la nivel internațional), au hotărât să-și încerce puterile în cadrul unui proiect de granturi. Astfel, au elaborat și au propus un proiect ce ține de deparazitarea și vaccinarea câinilor de la adăposturile de animale din Chișinău.

După ce au prezentat proiectul în cadrul Animal Welfare Week, tinerii au obținut 230 de euro, bani care i-au investit în vaccinarea și deparazitarea a 30 de câini din cadrul azilului AOVA din Chișinău.

Tinerii susțin că vaccinarea și deparazitarea animalelor de la adăposturi este foarte importantă atât pentru viața animalelor, cât și pentru siguranța oamenilor, deoarece există mai multe maladii contagioase, iar unele pot afecta chiar și oamenii (de exemplu rabia).

Tot în acest context, tinerii precizează că din cauza spațiilor mici din interiorul azilurilor, probabilitatea de transmitere a bolilor de la un câine la altul este foarte mare, iar numărul bolilor care poate afecta animalele este destul de mare, consecințele fiind de multe ori fatale.

Tinerii îndeamnă persoanele care nu sunt indiferente și vor să ajute animalele din cadrul centrelor de plasament să contribuie la vaccinarea și deparazitarea acestora fie prin donații financiare, fie cu preparate și medicamente necesare: „Ei au nevoie de ajutorul nostru!”.

Și pentru că astăzi marcăm o zi dedicată anume câinilor, echipa #diez vă îndeamnă să respectați aceste animale și să contribuiți cu ajutor de fiecare dată când aveți posibilitatea. Anume în așa fel putem face lumea mai bună și viața animalelor mai frumoasă!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente