Decis: Starea de urgență în sănătate publică prelungită până pe 15 septembrie

Anticoruptie.md
26/08/2020
digi24

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis, miercuri, prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 15 septembrie, astfel este prelungit și termenul de aplicare a tuturor restricțiilor în vigoare.

Premierul Ion Chicu a menționat că numărul de cazuri de infectare a crescut considerabil, iar capacitățile sistemului medical de a interna pacienți noi infectați de COVID-19 sunt la limită. 

De la 1 septembrie se vor redeschide instituțiile școlare și preșcolare în baza unor instrucțiuni clare și cu respectarea strictă a normelor sanitar-epidemiologice. Decizia de reîncepere a acțivității școlilor aparține fondatorilor. În cazul în care acestea nu vor întruni condițiile necesare, nu vor primi autorizație de funcționare. Tot de la început de seprembrie cetățenii care traversează frontiera pe sensul de intrare și venire din țările aflate în zona verde - cu risc scăzut de infectare, nu vor fi nevoiți să stea în autoizolare.

Precizăm că bilanțul persoanelor infectate la nivel național a ajuns la 34.358, iar 960 de pacienți au decedat din cauza complicațiilor provocate de Coronavirus.                           

Anticoruptie.md
26/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii