/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Președintele Igor Dodon și-a prezentat raportul de activitate de această dată fără jurnaliști

missing
26 august 2020, ora 21:26

Deși nu a ajuns încă la final de mandat, președintele Igor Dodon și-a prezentat astăzi raportul de activitate.La evenimentul ce a avut loc la președinție, jurnaliștii nu au fost invitați. Șeful statului s-a lăudat că, în această perioadă, a dat dovadă de caracter, responsabilitate și că a respectat valorile tradiționale. Mai mult, oficialul susține că majoritatea promisiunilor făcute până să fie ales în funcție au fost îndeplinite. Reușitele și le-a tipărit într-un raport de 40 de pagini. O versiune mai succintă ar urma să ajungă practic la fiecare familie din țară. Totuși, oficialul a trecut sub tăcere din ce bani vor fi publicate rapoartele.

IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:„În proporție de 80-85% angajamentele electorale din 2016 angajamentele eu mi le-am îndeplinit față de cetățenii Republicii Moldova.”

A concluzionat Igor Dodon după ce a prezentat raportul de activitate pentru trei ani și jumătate de la învestirea sa în funcția de președinte.Printre realizările enumerate se regăsesc: indexarea pensiilor de două ori pe an, acordarea suportului unic de 700 de lei pentru cetățenii cu venituri mici sau majorarea cuantumului ajutorului pentru perioada rece a anului. Șeful statului a mai pomenit despre inițiativa privind editarea unor manuale și cărți, cu filmele despre istoria Moldovei pe care le-a filmat, cu faptul că este ctitor la sute de mănăstiri și că s-a opus deschiderii unui oficiu al NATO în Republica Moldova.

IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Eu sunt pentru promovarea identității noastre moldovenești. Istoria Moldovei și limba  moldovenească.”

Președintele a vorbit și despre acțiunile de caritate, care au fost făcute prin intermediul fundației„Din Suflet” a soției sale, Galina Dodon. Anterior, cu mai multe ocazii jurnaliștii au tot încercat să afle cine sunt finanțatorii, însă rapoartele financiare nu au fost făcute publice. Astăzi, președintele a precizat doar că donațiile sunt din Turcia, Rusia, China, Franța și Emiratele Arabe Unite.

IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:„Mă întreabă părinții, ne sună la președinție:domnule președinte, da anul acesta ne da-ți ghiozdane pentru copiii. Eu cu mare plăcere. Dacă le dăm acolo o să spună că e campanie.”

Atunci când a fost ales președinte, oficialul le-a promis cetăţenilor restituirea miliardului furat şi condamnarea celor vinoveţi, că va lupta împotriva corupției și că va reunifica țara.

IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Pe teritoriul R. Moldova nu trebuie să existe trupe militare ale altor țări: rușești, ucrainești, române, americane. Evident, contigentul din stânga Nistrului va pleca de acolo.”

Dar, la aproape patru ani distanță, aceste promisiuni au rămas practic neschimbate, constată unii liderii de opinie. Dimpotrivă. În plină pandemie, Tiraspolul a instalat posturi mobile de control, pentru a lupta cu virusul. Recent, când a discutat cu liderul din regiune, la vila de la Condrița, Dodon l-a numit pe Kransnoselski președintele Transnistriei, fiind taxat de deputații din opozitie pentru această adresare.

IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Astăzi am avut întrevedere cu președintele Trasnistriei.”

Raportul de activitate, pe care Igor Dodon l-a prezentat astăzi, conține 40 de pagini, fiind structurat în opt capitole. O versiune mai succintă ar urma să ajungă pracitc la fiecare familie din țară, a declarat șeful statului. Însă, președintele nu a spus cine a achitat pentru editare și dacă este vorba de bani publici.

Reporter:Natalia GHEȚU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram