image
Sursa foto: Victor Chironda//Facebook

Victor Chironda: „Gospodarii au decis să continue demolarea cinematografului Gaudeamus; Va trebui să păzesc șantierul”

După ce ieri primarul capitalei, Ion Ceban, anunța pe Facebook că „lucrările de demolare a fostului Cinematograf Gaudeamus au fost stopate de către municipalitate și urmează să fie întocmit proces verbal în legătură cu efectuarea lucrărilor de demolare fără autorizație de desființare”, astăzi viceprimarul Victor Chironda informează că dis-de-dimineață „gospodarii au decis să continue demolarea cinematografului”.

Mai mult, Victor Chironda susține că ar fi fost amenințat de câteva persoane care ar fi refuzat să se prezinte.

„Am venit iar și i-am alungat de pe șantier. Am primit amenințări de la persoane care au refuzat să se prezinte. Toti muncitorii au fugit, iar reprezentantul companiei spune că el nu este la curent că se fac lucrări de demolare. Așteptăm iar poliția să facem act de constatare. Se vede că va trebui să stau eu să păzesc șantierul. Repet, orice activitate de demolare este ilegală”, a scris Chironda pe pagina sa de Facebook.

Ieri, primarul capitalei, Ion Ceban, spunea că în locul fostului cinematograf Gaudeamus a fost realizat câțiva ani în urmă plan urbanistic zonal de către niște funcționari, fără a da nume exacte.

„Am aflat cu stupoare că în locul fostului cinematograf Gaudeamus a fost realizat câțiva ani în urmă plan urbanistic zonal de către niște funcționari, care nu au limite la nimic. Orice intervenție de demolare a clădirii Cinematografului GAUDEAMUS este ilegală!”, a scris Ceban pe Facebook.

Totodată, primarul a mai spus că a solicitat să fie convocată de urgență ședința CMC, pentru a vedea posibilitatea legală de a întoarce acest teren municipalității. Ceban spune că în acel loc ar putea fi construit un teatru sau un centru de cultură municipal.

Noutăţile partenerilor

comentarii: