image
Sursa foto: ciupi.md

Reacția Direcției de Educație Florești la acuzațiile că ar fi vândut agende copiilor la preț mai mare decât al editurii

Direcția de Educație a raionul Florești vine cu reacții după acuzațiile că ar fi vândut elevilor agende la un preț mai mare decât cel pus de editură pentru a stoarce bani din buzunarul părinților. Reprezentanții Direcției dezmint informațiile și precizează că agendele au fost livrate în instituțiile de învățământ cu același preț al editurii.

Direcția dezminte declarațiile Larisei Novac referitor la „schemele de corupție” provind agenda elevilor. Agendele au fost livrate centralizat la propunerea editurii Lyceum prin Doamna Grigorițchii Ludmila, metodist în cadrul DGETS Florești, responsabil de asigurarea cu manuale școlare. Prețul nu a fost negociat cu DGE Florești conform bonurilor de plată prezentate de editură. Prețul agendelor este de 22 lei, în instituții acestea au fost livrate cu același preț de 22 de lei și distribuie benevol, conform solicitărilor fără a impune părinții să le procure”, se arată scris în comunicatul emis de Direcția Educație Florești.

Reacțiile au venit după ce fosta șefă adjunctă a Direcției Educație Florești a publicat un video în care vorbește despre presupusele scheme de corupție prin care direcția ar fi vândut părinților agende pentru copiii la un preț mai mare decât cel al editurii. Larisa Novac a făcut apel către Ministrul Educației, Igor Șarov, dar și către cei de la CNA pentru a se sesiza pe marginea acestui caz.

facebook.comfacebook.com

Noutăţile partenerilor

comentarii: