Schimb de replici privind reparația străzii Albișoara. Ceban îi explică lui Codreanu de ce gurile de captare sunt acoperite cu asfalt

Schimb de replici între primarul capitalei Ion Ceban și fostul primar interimar Ruslan Codreanu, privind lucrările de reparație a străzii Albișoara. Codreanu sugerează că lucrările nu sunt bine efectuate, iar în jumătate de an strada va fi cu denivelări și crăpături. La rândul său, edilul capitalei a venit cu o replică după ce s-a deplasat la fața locului pentru a evalua starea de lucru. Ceban spune că „unii sunt buni pentru critică și, de fapt, habar nu au despre anumite procese de realizare a unor proiecte, obiective”.

Foto: facebook/Ion Ceban

„Așa arată reparația străzii Albișoara cu 100 milioane de lei, cadou de la președinție în an electoral. Nu doar că se frezează 2 cm de asfalt și nu se intervine la fundație, ceea ce va duce că în jumate de an, strada iar va fi cu denivelări și crăpături.

Dar se mai asfaltează și grilele de scurgere a apei. Așa Ion Ceban rezolvă problema cu inundațiile pe Albișoara. Îmi amintesc declarațiile lui anterioare „toată apa vine din partea de sus a orașului unde grilele de scurgere a apei sunt de frumusețe și se adună pe Albișoara“. Iaca Ion a rezolvat problema!”, a scris Codreanu într-o postare pe facebook aseară.

Ceban a venit cu o reacție în această dimineață, după ce s-a deplasat la locul în cauză. Potrivit primarului, „unii sunt buni pentru critică și, de fapt, habar nu au despre anumite procese de realizare a unor proiecte, obiective”.

„Din păcate nu cunosc aceste lucruri nici cei care au avut treabă mai mult s-au mai puțin cu gestionarea orașului. Iată încă o dezinformare, conștientă sau mai puțin conștientă. Virează pe rețelele de socializare o poză cu gurile de captare acoperite pe strada Albișoara. Vreau să vă dezamăgesc stimați internauți, acest lucru face parte din proces.

În procesul tehnologic de așternere a asfaltului se recomandă astuparea gurilor de captare prin diferite metode, pentru evitarea pătrunderii asfaltului în canalizarea pluvială”, se arată în postare.

Ceban a mai adăugat ironic că va da o întâlnire pe șantier tuturor celor curioși, după care vor putea merge și pe la obiectivele nerealizate de foștii conducători ai capitalei sau alti "experti".

Strada Albișoara a intrat în reparații la mijlocul lunii iulie. Proiectul prevede reabilitatea rețelele de apeduct, cu o lungime de 1020 metri liniari, cu un diametru de 500 mm, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul - Petru Rareș. Costul intervenției executate de S.A. „Apă-Canal Chișinău" este de circa 7,5 milioane lei, bani din bugetul primăriei.

Alte lucrări inginerești care urmează a fi desfășurate pe strada Albișoara se referă la reabilitarea rețelelor termice, pe o lungime de 417 metri liniari și schimbarea a două treceri la rețeaua de canalizare, pe str. A. Alecsandri - str. Albișoara și str. Petru Rareș - str. Albișoara.

Proiectul de reabilitare a străzii Albișoara mai prevede: amenajarea trotuarelor și a rețelei de iluminat public stradal cu suplinirea corpurilor de iluminat, în special la poduri și intersecții, curățarea gurilor de captare a apelor pluviale, scoaterea obiectivelor de reclamă exterioară, pentru a permite executarea lucrărilor de reparație.


Pub