(video) Un bărbat a murit după ce a fost stropit cu spirt și incendiat de chiriașul său. Ce pedeapsă riscă bănuitul

Un bărbat în vârstă de 31 de ani originar din Tiraspol, este suspectat că a incendiat un bărbat de la care închiria o odaie. Acum, acesta este reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, fiind suspectat de vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii.

Foto: UNIMEDIA

Pe data de 23 august, dispeceratul Inspectoratului de Poliție a sectorului Botanica, a fost sesizat prin intermediul serviciului unic de urgență 112, precum că într-o locuință amplasată pe strada Ștefan Ciobanu un bărbat a decedat din cauza mai multor leziuni provocate de arsuri.

La fața locului s-au deplasat polițiștii IP Botanica și procurorul Procuraturii Botanica, care au discutat cu soția victimei. Aceasta le-a comunicat oamenilor legii că soțul său, în vârstă de 54 de ani, ar fi plecat în ospeție cu bărbatul care închiriază o odaie în locuința lor, la un prieten de pe strada Muncești.

La întoarcerea acasă, soțul său avea multiple leziuni corporale pe diferite părți ale corpului, provocate de arsuri și a refuzat categoric să solicite ambulanța.

Acesta a decedat din cauza rănilor.

În acest context, forțele de ordine au inițiat o cauză penală și dispus mai multe acțiuni de investigație și urmărire penală. Suspectul fiind reținut în odaia pe care o închiria de la victimă.

Astfel, în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că în timp ce se aflau în ospeție, între el și victimă s-a iscat un conflict în timpul căruia ultimul cu un cuțit i-a aplicat o tăietură iar acesta a luat sticla în care se afla o substanță înflamabilă „Spirt” l-a stropit și i-a dat foc, după care împreună cu proprietarul l-au stins. Apoi au mers acasă.

Suspectul nu este la prima abatere, fiind anterior judecat pentru jaf.

Actualmente bărbatul este cercetat penal pentru „vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii”, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu închisoare de la 12 la 15 ani.


Pub