Sondaj: Pentru cine ar vota moldovenii la prezidențiale, dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, cei mai mulți moldoveni ar vota pentru actualul președinte al țării, Igor Dodon, fiind urmat de lidera PAS, Maia Sandu, arată datele unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova (ASDM).

Foto: UNIMEDIA

Astfel, Igor Dodon ar lua 43,3%, urmat de Maia Sandu cu 26,9%, iar pe locul 3 s-ar situa Renato Usatîi cu 7,2%. Andrei Năstase ar obține 5,3%, iar Pavel Filip 4,1%.

Totodată, Vladimir Voronin ar acumula 3,7%, iar pentru Octavian Țîcu ar vota 1,5%.

Pentru cine ar vota moldovenii / Sursa:ASDM

ASDM menționează că la compartimentul încredere, lider a devenit, conform numărului de răspunsuri a celor deciși, Igor Dodon cu 35,1% de simpatizanți, după care urmează Maia Sandu – cu 23,9% și Renato Usatîi – 8,1%.

Politicienii în care moldovenii au încredere / Sursa:ASDM

Sondajul Vox Populi - august 2020 „Stratificarea socială în Republica Moldova după trei decenii de independență”, a fost realizat în perioada 5-20 august 2020 pe un eșantion de 1 191 respondenți din 83 localități, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de +3,0%.


Pub