(video) Andrei Năstase: Multe forțe externe din Republica Moldova își doresc retragerea mea din cursa pentru prezidențiale

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, admite că sunt foarte multe persoane care vor ca el să se retragă din cursa electorală pentru prezidențiale. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA

„Poate ar vrea cineva acum să mai facă Năstase gestul din 2016. Știu că și-l doresc. Și-l doresc foarte multe forțe externe din Republica Moldova. Și din est, și din vest își doresc să mă retrag. Dar eu nu am să o fac, pentru că mi-aș dezamăgi totalmente oamenii cu care am muncit, cu care am luptat. Luptăm în continuare pentru o Republică Moldova liberă, prosperă, democratică. În care justiția să fie justiție, iar legea să fie lege. Fiecare din noi să fie egal în drepturi”, a punctat liderul Platformei.

Întrebat dacă au fost unii ambasadori care i-au cerut direct să se retragă din cursă, Andrei Năstase afirmă că nu. „Niciodată. Am acest privilegiu să spun așa, și am această bucurie, pentru că nimeni vreodată nu a cerut așa ceva, asta înseamnă respect pentru deciziile mele independente, neviciate de voința cuiva, decât de voința personală, a colegilor din Platforma DA și voința oamenilor”, a conchis Năstase.

Amintim că Andrei Năstase s-a retras din cursa prezidențială, din 2016, în favoarea liderei PAS, Maia Sandu, care însă a pierdut în fața actualului șef de stat, Igor Dodon.

Formațiunile celor doi lideri, Platforma DA și PAS, au participat, ulterior, în bloc la alegerile parlamentare și cele locale din 2019. Pentru prezidențialele din toamna lui 2020, Andrei Năstase și-a anunțat deja candidatura și așteaptă ca, de această dată, PAS să-l sprijine. Maia Sandu a lăsat să se înțeleagă faptul că Năstase nu are șanse să îl învingă pe actualul șef de stat, întrucât sondajele o plasează pe lidera PAS în topul favoriților.

Mai mult decât atât, Năstase și Sandu au recunoscut că în vara lui 2019 au avut o înțelegere pe sprijinirea candidaturii liderului Platformei DA la prezidențiale, în timp ce lidera PAS devine prim-ministră. După căderea Guvernului Sandu, lidera PAS s-a răzgândit, ulterior afirmând că nu a fost o înțelegere, ci doar „o discuție pe holuri”.


Pub