(video) Andrei Năstase, despre ideea candidatului comun la prezidențiale: În 2016 era bun un candidat comun, dar în 2020 nu mai este bun, pentru că acum trebuie să fie altcineva

Fiecare partid încearcă să tragă plapuma spre beneficiul fracțiunii, dar nu spre beneficiul cetățeanului. Cel puțin asta a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA, în contextul candidatului comun la alegerile prezidențiale.

Foto: UNIMEDIA

Năstase afirmă că partidele nu vor să muncească spre beneficiul cetățeanului.

„Toată lumea caută pretext. Toată lumea caută scuze. Unul spune că e puțin timp, unul spune că și-a înaintat candidatura, altul spune că nu este o persoană potrivită. Toată lumea caută pretexte. Eu am lansat ideea unui candidat comun apartinic la sfârșitul anului trecut. De până atunci, până la momentul de față, identificam un candidat comun. Puteam să găsim un om care să atragă simpatiile și a PAS, și ale Platformei DA, și a PUN-ului, și a PL-ului. Toate aceste partide să muncească într-o singură direcție pentru prezidențiale, să își unească forțele, să facă un exercițiu de apropiere, iar pentru eventualele alegeri parlamentare anticipate sau la termen, să muncească ca niște parteneri. Asta era ideea mea.

Întrebarea e de ce a fost respinsă? De ce de fiecare dată Năstase sau Platforma DA vine cu demersul de unificare cineva îl acceptă dacă acea unificare îi priește sie sau partidului său. Dacă acea unificare servește bunului public, această idee nu mai este bună. În 2016 era bun un candidat comun, dar în 2020 nu mai este bun, pentru că în 2020 trebuia să fie altcineva”, a conchis Năstase.

În cadrul conferinței, Consiliul Politic Național a anunțat că a decis desemnarea lui Andrei Năstase drept candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova la alegerile din toamnă curent.

Andrei Năsatse a spus, în repetate rânduri, că cedarea sa din 2016 a fost una „fără precedent” și nu singura de până acum și așteaptă ca și alți lideri, declarați pro-europeni, să „renunțe la orgolii pentru o strategie națională”.


Pub