Principală  —  IMPORTANTE   —   PAS anunță o manifestație la…

PAS anunță o manifestație la monumentul lui Ștefan cel Mare pentru a comemora acțiunile din 26 august 2018: „Oamenii buni își apără Independența!”

Lidera PAS, Maia Sandu anunță o manifestație pentru seara zile de 26 august. Potrivit unui anunț plasat pe pagina sa de facebook, Maia Sandu cheamă simpatizanții PAS la o acțiune care să amintească de evenimentele de acum 2 ani când în urma unei manifestații, protestatarii rămași peste noapte pentru a sărbători Ziua Independenței au fost evacuați cu forța de la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală.

„Acum doi ani, pe 26 august 2018, Piața Marii Adunări Naționale era plină de oameni buni care se împotriveau nedreptății și hoției. Datorită lor am reușit să alungăm un dictator. În toate timpurile, oamenii buni când se unesc capătă o forță fără margini. Datorită rezistenței și puterii acestor oameni, datorită tăriei de caracter și curajului oamenilor buni din 1989, datorită faptului că oamenii buni au continuat să-și apere drepturile și demnitatea, în Republica Moldova mai există speranță”, scrie pe pagina evenimentului.

Maia Sandu amintește în mesajul său că acum 2 ani, în timp „ce o mână de oameni buni au rămas să protesteze și noaptea, cu gândul de a sărbători împreună Ziua Independenței. Iar spre dimineață, am fost ridicați cu forța la indicația șefului de atunci al lui Dodon, Plahotniuc. Bătrâni și tineri au fost tărâți pe asfalt, pentru ca Dodon să-și împlinească pofta de stăpân”.

PAS spune că manifestația va fi una pașnică la care oamenii sunt îndemnați să vină să discute, să cânte și „să-și aducă aminte cât de importantă este lupta pentru libertate și cât de necesară rămâne și astăzi”, se arată în mesaj.