Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Ministrul de Externe turc vine…

Ministrul de Externe turc vine în vizită oficială în Republica Moldova. Urmează să inaugureze consulatul Turciei la Comrat

Ministerul de Externe de la Chișinău anunță că ministrul de externe al Turciei, Mehmet Cavasoglu va întreprinde o vizită oficială în Republca Moldova în perioada 26-27 august.

Potrivit unui comunicat al Ministerului moldovean de Externe, „programul vizitei va include întrevederi cu președintele Igor Dodon, prim-ministrul Ion Chicu și ministrul afacerilor externe și integrării europene Oleg Țulea. De asemenea, pe data de 27 august, oficialul turc va întreprinde o vizită la Comrat pentru participare la ceremonia oficială de inaugurarea a Consulatului General al Turciei”.

În prima zi a vizitei, va fi inaugurată prima reuniune a Grupului comun pentru planificare strategică, co-prezidat de miniștrii celor două țări după care cei doi vor susține un briefing de presă la care presa nu va putea participa din cauza situației epidemeologice din țară, scrie în comunicat. În schimb, conferința va fi transmisă live, inclusiv pe pagina de facebook a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.