Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Momentul în care un…

VIDEO Momentul în care un militar din trupele speciale împușcă de la 10 metri într-o jurnalistă belarusă

Natalia Lubnevskaya însoțită de doi colegi după ce a fost rănită. Foto: «Радыё Свабода»

Portalul belarus „Nasha Niva” publică imagini șocante din timpul protestelor din primele zile de la alegerile din Belarus atunci când o jurnalistă a publicației a fost rănită în picior. Din imagini, se vede clar cum unul din militari se apropie la o distanță de maxim 10 metri de un grup de jurnaliști și o împușcă în picior pe Natalia Lubnevskaya, reporter al portalului.

Cazul a avut loc în seara zilei de 10 august pe bulevardul Kalvareisk din Minsk. În timpul unei manifestații pașnice, câteva zeci de militari echipați corespunzător și cu arme în mână, despre care se presupune că fac parte din departamentul de luptă anti-teroristă a Ministerului de Interne de la Minsk, au intrat în forță peste protestatari.

În timpul intervenției, un militar se oprește la o distanță de mai puțin de 10 metri de un grup de jurnaliști care poartă veste albastre cu inscripția Press, o țintește și împușcă în picior pe reportera portalului „Nasha Niva”.

Atenție, la finalul video sunt imagini cu rana suferită de reporteră care vă pot afecta emoțional!

Potrivit sursei, Natalia se află de două săptămâni în spital, a suportat o operație și medicii spun că ar mai fi nevoie de o intervenție. Deocamdată nu se știe cât va mai sta internată reportera.

Natalia Lubnevskaya a depus deja o plângere la miliția din Minsk și a fost deja audiată de 2 ori. Portalul menționează că pânp acum nu a fost deschis niciun dosar penal, iar anchetatorii au anunțat-o că au prelungut termenul investigare a cazului cu încă o lună, iar raportul de expertiză medico-legală va fi gata abia când aceasta va fi externată.