11:38:24 19.04.2024
Stiri

Scrisori în care Michael Jackson îi critică pe unii dintre cei mai mari artiști ai lumii, dezvăluite: Printre aceștia - Elvis și Beatles

Monden 25.08.2020 19:57 Vizualizări2508 Autor: Ziarul National
Scrisori în care Michael Jackson îi critică pe unii dintre cei mai mari artiști ai lumii, dezvăluite: Printre aceștia - Elvis și Beatles


Scrisori din 1987, semnate de Michael Jackson, au fost dezvăluite pentru prima oară publicului. În documentele publicate de The Sun on Sunday, artistul îi critică pe membrii trupei Beatles, pe Bruce Springsteen, dar și pe Elvis Presley, furios fiind în legătură cu inegalitatea rasială.

De asemenea, cântărețul, care a murit în 2009, i-a învinovățit și pe MTV și mai multe publicații din SUA pentru că evitau artiștii de culoare.

Michael promitea în aceste scrisori că într-o bună zi va fi „Regele” și îl va detrona pe Elvis Presley: „Este timpul pentru primul rege de culoare acum”. „Scopul meu este să devin atât de „Mare”, atât de puternic. Să devin un erou, să pun capăt prejudecăților”.

De asemenea, Jackson a criticat organizații precum Ku Klux Klan, susținând că membrii șăi își creșteau copiii să fie rasiști.

„De-a lungul timpului, bărbații albi au marcat mereu paginile istoriei, albii au fost mereu în fața celor de culoare, precum niște nobili, Elvis fiind 'Regele Rock and Roll', Springsteen fiind 'The Boss', iar Beatles fiind „cei mai buni'”, a mai scris Jackson.

El a recunoscut apoi că cei din trupa Beatles „erau buni”, deși „nu erau cântăreți sau dansatori mai buni comparativ cu cei de culoare”.

Jackson a continuat notând că artiștii albi controlau media și puteau „să facă publicul să creadă tot ce-și doreau ei”. „Voi schimba acest lucru acum prin puterea cântecelor mele, a dansului, a look-ului, prin mister. Voi conduce ca un Rege”.

Jackson a adăugat că Elvis nu este rege și că îi va demonstra lui Springsteen cine este șeful, menționând că este foarte furios din cauza faptului că trebuie să arate cine este și să schimbe lucrurile.

Michael a mai notat că își doreste să fie rege pentru ca „și copiii albi să poate avea și modele de culoare așa încât să nu crească cu prejudecăți”.

„Vreau să-i fac pe acești copii să mă iubească, să vând 200.000.000 de albume”, a mai scris el.

De asemenea, a scris și despre cât „urăște inegalitățile dn industria muzicală”. El a acuzat faptul că oamenii de culoare nu pot ajunge pe coperta publicațiilor albe, mărturisind că i s-a spus „Nu punem oameni de culoare pe copertele noastre. Oamenii de culoare nu zâmbesc”.

„Toate acestea m-au provocat să obțin recunoașterea, pentru ca oameni de toate rasele să iubească să mă vadă pe coperta Time, Life, Newsweek”. „Dar am făcut-o furios fiind, pentru a fi chit. Pentru a demonstra că pot. Iubesc oamenii albi, de culoare, de toate rasele. Vreau ceea ce este corect. Acum este timpul pentru domnia mea, pentru totdeauna. Și îmi doresc ca toate rasele să se iubească ca și cum ar fi una singură”, a încheiat Michael, transmite profm.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md