Autoritățile medicale din Spania, depășite de situație. Guvernul apelează la armată în lupta cu COVID-19

by D M
Distribuiti mai departe...

Spania recurge la ajutorul armatei, pentru că instituțiile civile nu mai pot acoperi toate anchetele epidemiologice, din cauza numărului mare de infectări.

Premierul Pedro Sanchez a anunțat că 2.000 de militari vor fi desfășurați pentru a suplini direcțiile de sănătate și a depista mai repede contacții persoanelor infectate.

Guvernul de la Madrid speră ca astfel să țină pasul cu ritmul infectărilor și la un moment dat să limiteze răspândirea comunitară a virusului. Totul, în condițiile în care Spania înregistrează peste 400 de mii de cazuri confirmate.

De departe, Catalonia și regiunea capitalei Madrid sunt cele mai afectate, ambele zone se apropie rapid de pragul psihologic de 100 de mii de îmbolnăviri.

 

Experții vorbesc de o adevărată explozie a noilor cazuri în ultimele săptămâni, chiar de un al doilea val al pandemiei.

În Spania s-au înregistrat până acum 28.800 de decese

Evoluţia pandemiei în Spania este „preocupantă”, a insistat Sanchez, subliniind totuşi că ţara este încă „departe de situaţia de la jumătatea lui martie”.

„Nu ne putem permite ca pandemia să reînceapă să preia controlul vieţii noastre (…), noi trebuie să preluăm controlul, să spargem această a doua curbă” a contagiunilor, a mai spus el, făcând apel la ţară să evite ca „să ne paralizeze frica şi să ne împiedice să acţionăm”.

În plus, şeful guvernului a făcut apel la spanioli să descarce o aplicaţie numită RadarCovid, pentru a facilita activitatea de trasare a cazurilor.

Pandemia de COVID-19 s-a soldat cu peste 28.800 de morţi în Spania.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.