Kremlinul consideră nejustificată o anchetă privind înrăutățirea stării de sănătate a lui Navalnîi 

bY3mNh-PcWLOsIyhfRG7xg
Foto: meduza.io

Kremlinul spune că nu vede necesitatea imediată a unei anchete privind motivele înrăutățirii stării sănătății lui Aleksei Navalnîi şi apreciază marţi că semnele de otrăvire evocate luni de spitalul din Berlin în care a fost transferat politicianul nu permit să se acrediteze definitiv un asemenea diagnostic, scrie Meduza.io.

Tot portalul Meduza transmite că Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, spune că spitalul de la Berlin nu a identificat substanța exactă și a declarat că nu înțelege foarte bine de ce medicii germani s-au grăbit să utilizeze cuvântul „otrăvire”, precizând totodată că în caz că se adeverește că este vorba de otrăvire va fi deschisă o anchetă.

„Dacă substanța este identificată și se dovedește că este vorba despre o otrăvire, atunci, evident, va exista un motiv să se deschidă o anchetă”, a declarat Peskov.

Amintim că ieri, 24 august, medicii germani au confirmat faptul că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță din grupul „inhibitorilor de colinesterază”. Substanța exactă nu a fost încă identificată, iar cercetările sunt în desfășurare.

Potrivit Reuters, după anunțul făcut de medicii germani, cancelara Angela Merkel a cerut luni Rusiei să ancheteze o presupusă otrăvire a lui Aleksei Navalnîi şi să-i judece pe vinovați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente