Focar de Coronavirus în penitenciare: 20 de deținuți, internați în secțiile de boli infecțioase

Julieta Savițchi
25/08/2020
TV 8

Cel puțin 20 de deținuți, infectați cu COVID-19, au fost internați în secția de boli infecțioase a Penitenciarului-spital nr.16 din localitatea Pruncul, se arată într-un comunicat emis, marți, de Administrația Națională a Penitenciarelor.

În 19 cazuri deținuții prezintă forme ușoare, iar unul este de gravitate medie. Totodată, alții 14 deținuți se află în fața de recuperare, după care ar fi învins boala.

Administrația Națională a Penitenciarelor mai precizează că în perioada 11 martie – 25 august 2020 au fost înregistrate 68 cazuri de infectare a deținuților cu COVID-19, dintre care cei mai mulți, în număr de 18 , au fost în Penitenciarul nr.13 Chișinău.

Pe a doua poziție se află Penitenciarul nr.17 din Rezina, unde își ispășesc pedeapsa deținuții condamnați la detenție pe viață. Aici au fost depistate 15 cazuri de infectare cu Coronavirus. Până în prezent, în rândurile deținuților au fost efectuate 93 de teste.

Totodată, Administrația Națională a Penitenciarelor a infirmat până la data de 11 iulie existența Coronavirusului printre deținuți, fiind raportate doar cazurile de infectare în rândurile angajaților. Instituția a recunoscut primul caz de infectare cu COVID – 19 în rândul deținuților, după cazul infectării lui Oleg Pruteanu.

Acesta a fost testat abia în a cincea zi după ce a prezentat simptome ale bolii, la insistența avocatei sale, care de asemenea a fost depistată pozitiv cu Coronavirus.

Julieta Savițchi
25/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii