fbpx

foto | Din titan, plastic sau aliaj metalic: Ce fel de rame pentru ochelari preferi tu și care sunt avantajele fiecăreia?

Ochelarii au devenit un accesoriu uzual, fără de care nu ne închipuim viața modernă. Indiferent dacă vorbim de ochelari de vedere sau despre cei cu protecție contra razelor UV sau lumini albastre. Pentru că utilizarea lor este strâns legată de un simț atât de sensibil precum vederea, merităm un produs calitativ de la A la Z.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totuși, ajunși într-un magazin de optică, adesea ne focusăm atenția pe lentile și ignorăm o parte componentă importantă – ramele ochelarilor. Ele decid nu doar modul în care ochelarii vor arăta, dar și unele reguli de îngrijire a produsului integral (rame plus lentile).

Așadar, rame din titan, din plastic, sau aliaj metalic? Ce rame de ochelari de vedere preferi tu?

Ramele din plastic sunt pe larg răspândite și pot fi cu ușurință găsite în orice salon de optică. Ele sunt, de obicei, cele mai ușoare, dar sunt și mai ușor de rupt decât metalul sau aliajele. Acest tip de rame sunt întotdeauna în trend și dispun de cea mai mare diversitate de culori și forme. Evident, avantajul de bază este că sunt ușor de manevrat și de întreținut, dar totodată unele tipuri de rame din plastic se dilată și se contractă la modificările de temperatură, astfel apare necesitatea de a le ajusta mult mai des. Mai mult decât atât, expunerea lor îndelungată la soare le poate scădea din rezistență, unele devenind casante. Ramele din metal au o durată de viață mai mare, comparativ cu ramele din plastic. Totuși, ele necesită o îngrijire mai atentă, iar persoanelor cu pielea sensibilă le este recomandat să-și aleagă rame din aliaje hipoalergice sau cu inserții din material plastic pe brațe.

Ramele din beriliu reprezintă o alegere excelentă pentru persoanele care au o aciditate crescută a pielii sau pentru persoanele care petrec mult timp în jurul apelor sărate.

Anumite rame de ochelari care au în conținutul lor nichel și cobalt pot da reacții alergice asupra pielii, iar acest fapt larg cunoscut îi impune pe mulți vizitatori ai magazinelor de optică să evite acest material.

Ramele din titan sunt foarte ușoare (cu până la 48% mai ușoare decât ramele uzuale din metal), au o rezistență colosală în fața coroziunii, sunt ușor de ajustat și sunt hipoalergice, datorită faptului că nu conțin nichel. Alte combinații reușite de metale, adesea folosite pentru rame de ochelari de vedere, care intră zilnic în contact cu pielea, sunt: ticralul (un aliaj din titan, cupru și crom) și flexonul (aliaj din titan și nichel), ambele excelând la capitolul masă mică și rezistență la uzură.

Desigur, optica mereu se dezvoltă, deci gama de materiale utilizabile pentru ochelari este enormă. De exemplu, pentru copii poți opta pentru ochelari din silicon, absolut inofensivi la contactul cu pielea și extrem de greu de stricat. Nu ezita să te interesezi de materialele nou apărute, când alegi o altă pereche de ochelari.

Iar dacă încă nu ai decis ce material ți se potrivește, mereu te poți baza pe experiența unui consultant din magazinul de optică. Pentru a vorbi cu un expert Pro-Optic, de exemplu, este suficient să te apropii în salonul de pe str. Mitropolit G. Bănulescu Bodoni, nr. 57, ori să apelezi numărul de telefon + 373 (22) 20-19-78.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button