‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTrei parcuri solare fotovoltaice vor fi construite la Bulboaca, Cărpineni și Nisporeni

Trei parcuri solare fotovoltaice vor fi construite la Bulboaca, Cărpineni și Nisporeni

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Trei parcuri solare fotovoltaice cu o capacitate totală de 28 MW urmează a fi construite în țara noastră. Proiectul investițional a fost prezentat ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, în cadrul vizitei la cel mai mare parc solar fotovoltaic din Moldova – Fly Ren. 

Potrivit reprezentanților Fly Ren, parcul solar are o capacitate de 1MW și este situat pe o suprafață de aproximativ 2 hectare. La moment pe teritoriul acestuia sunt amplasate circa 3700 de panouri solare. Pe parcursul unui an calendaristic, acesta generează 1,2 milioane kWh. În perspectivă compania intenționează să construiască încă trei parcuri fotovoltaice: la Bulboaca, Cărpineni și Nisporeni.

 „Republica Moldova trebuie să-și dezvolte sursele alternative de energie, să-și valorifice potențialul în sectorul energiei regenerabile. Acest obiectiv poate fi atins prin implicarea activă a mediul de afaceri în noi proiecte de energie regenerabilă.  Construcția a încă trei parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de circa 28 MW va crește capacitatea de producere a energiei regenerabile pe piața națională”, a declarat Sergiu Railean.

În prezent, în țara noastră sunt peste 52 de unități de generare fotovoltaică, de diferite dimensiuni, care au o capacitate cumulativă de 3,92 MW și sunt instalate pe o suprafață de peste 30 ha.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›