Serialul „Frigăruii”, episodul II: Jizdan, despre plecarea mai multor membri din OT Briceni

„Frigăruii au devenit o metodă populară pentru unii politicieni din Moldova în vederea achiziționării rapide a unor eventuali suporteri din teritoriu, mai ales dacă acești suporteri fac parte din partide parlamentare cu experiență serioasă și cu o resursă umană foarte bună”. Cel puțin astfel spune deputatul PD, Alexandru Jizdan, după ce mai mulți membri democrați au părăsit formațiunea.

Foto: UNIMEDIA

„Întâmplător sau nu, autorii frigăruiului de tristă pomină din toamna trecută de la Florești: Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi, Alexandru Vâlcu și Vasile Botnari au reușit o a doua „performanță”, oferind porții generoase de frigărui membrilor OT PDM Briceni.

Ca prin minune, odată cu numirea lui Mihail Gnatiuc, președinte al organizației respective, într-o funcție de răspundere și bine plătită la întreprinderea „Garile Auto Chisinau”, întreprindere care aparține lui Alexandru Vâlcu, 17 membri în frunte cu Mihail Gnatiuc au declarat că părăsesc PDM”, mai punctează acesta.

Jizdan afirmă că este sigur că nici pe departe toți membrii OT PDM Briceni au participat la acest „„festin” de la o luni, și că această declarație bombastică nu este agreată de majoritatea colegilor noștri din Briceni, fapt ce va fi confirmat în timpul apropiat.

Cert este însă că noțiunea de frigărui devine legendară în politica moldovenească, mai ales dacă aceasta este utilizată de asemenea „servitori ai interesului național”, precum Nichiforciuc, Andronachi, Vâlcu și Botnari”, subliniază acesta.

Secretarul partidului spune că în ciuda provocărilor, PD pășește cu încredere pe calea reformării sale pentru a deveni un partid autentic european care are în prim plan interesul cetățenilor țării.

Amintim că Biroul Executiv al Organizației Teritoriale Orhei al Partidului Democrat a decis astăzi excluderea membrilor care au anunțat că părăsesc formațiunea. Într-un comunicat de presă, reprezentanții PD spun că mulți dintre semnatarii declarației nici nu erau, de facto, parte a echipei.

La scurt timp, Organizația Teritorială a PD Briceni a anunțat că părăsesc partidul și s-au declarat neafiliați.

Declarația comună a fost votată de 17 membri ai OT Briceni și a fost semnată de președintele OT PD Briceni, Mihail Gnatiuc.


Pub