image
Sursa foto: captură Youtube

Lukaşenko, surprins purtând vestă antiglonţ şi un kalaşnikov în mână, în apropiere de reşedinţa sa // VIDEO

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a fost văzut, într-o înregistrare video, transmisă duminică seară, ajungând, în vestă antiglonţ şi cu o armă automată în mână, pe teritoriul reşedinţei sale oficiale, Palatul Independenţei, nu departe de manifestaţiile opoziţiei.

Respectiva înregistrare video a fost publicată pe Telegram chiar de preşedinţia belarusă. Pe imagini se poate vedea cum Aleksandr Lukanşenko, în vârstă de 65 de ani, coboară dintr-un elicopter după aterizarea acestuia la Palatul Independenţei.

Reşedinţa președintelui belarus este situată la aproximativ doi kilometri de locul unde susţinătorii opoziţiei s-au mobilizat în masă, menţinând presiunea la două săptămâni de la declanşarea unei mişcări de protest istorice.

Oficialul a fost întâmpinat de paznicii corpului armat, pe care i-a întrebat: „Nu mai e nimeni acolo, nu?”

„Preşedintele poartă o vestă antiglonţ şi ţine în mâini o armă automată”, se arată în mesajul care a însoţit înregistrarea video.

Manifestația de duminică a avut aceeași amploare ca cea de la 16 august, data la care în jur de 100.000 de persoane au ieşit în stradă la Minsk, potrivit jurnaliştilor AFP, citează b1.ro.

Duminică, protestatarii care s-au organizat masiv s-au apropiat la circa doi kilometri de reşedinţa lui Lukaşenko, scandând „Pleacă!”.

Supranumit „ultimul dictator al Europei”, Lukaşenko se află la putere de 26 de ani. Președintele susţine că a câştigat ultimul scrutin prezidenţial cu peste 80% din voturi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: