image
Sursa foto: captură video

VIDEO // Mai multe persoane, snopite în bătaie la Orhei: „Erau vreo 15 oameni, au început a ucide; Sunt sportivii lui Damir”

Sergiu Stici, un cunoscut personaj în lumea interlopă, apropiat lui Petru Gâlcă, alias Micu, susține că el împreună cu mai multe rude, au fost snopite crunt în bătăi, în centrul orașului Orhei, chiar în ziua în care Andrei Cociorvă, primarul satului Brăviceni, raionul Orhei, a fost reținut fiind suspectat de procurori că a primit mită în valoare de 125.000 de euro de la Sergiu Stici, care era cercetat pentru o serie de infracțiuni grave și excepțional de grave. În schimbul acestei sume, transmise în mai multe tranșe, actualul primar i-ar fi promis bărbatului că-i poate determina pe procurorii PCCOCS și judecătorii Curții de Apel Chișinău, să-i claseze și, respectiv, emită soluție de achitare pe toate capetele de acuzare.

Sergiu Stici povestește cu lux de amănunte într-un filmuleț plasat pe rețelele de socializare cum s-a întâmplat totul. Din imagini putem vedea că acesta este desfigurat și are mai multe leziuni.

„Miercuri pe Andrei Cociorvă l-au arestat de dimineață, iar după masă pe mine m-au telefonat niște domni cu pretextul că trebuie să-i dau cuiva niște bani, m-au întrebat unde ești, că trebuie să vorbim. Și le-am spus unde eram. Mă aflam la o terasă din centrul Orheiului cu feciorul meu, ginerele și un prieten de-al fiului meu. Au venit 7 mașini. Erau foarte mulți, erau în vârstă 45-50 de ani, vreo 15 oameni. Ne-au înconjurat. Mi-au dat 2 întrebări și mi-au zis că „dacă o să mai faci de astea mult n-o să mai trăiești”. Și au început a ucide, a bate care și cum. Am primit lovituri peste față și pe cap, de acolo nu mai țin minte, după ce m-am ridicat, m-am așezat, dar ei deja fugeau la deal. Când mi-am revenit ei îl băteau pe prietenul feciorului meu și pe ginerele meu. După câte înțeleg eu, sunt sportivii lui Dorin Damir că el mereu îmi povestea( Andrei Cociorvă n.red.) că a trăit cu fiica lui Damir. El nu putea din penitenciar într-o oră, două să se răzbune pe mine. Ei au venit de la Chișinău, au fost oameni străini, dar și din Orhei. Asta a fost răzbunarea pentru scrisul meu. Andrei mi-a zis că o să mă duc să nu mă mai vadă nimeni. Mi-au dat de înțeles că trebuie să mă astâmpăr”, spune Stici.

În video-ul publicat pe Facebook Stici spune de unde se cunoaște cu Andrei Cociorvă și cum a ajuns să-i dea mită 125.000 de euro pentru a-l scăpa de mai multe dosare penale intentate pe numele acestuia.

„Cu Andrei Cociorvă ne-am întâlnit la penitenciarul Nr. 13, în 2017. Eu eram deținut acolo, l-am mai ajutat cu ce am putut. El a stat închis vreo 7, 8 luni. Când a ieșit din penitenciar el a zis că o să mă ajute. Să-i dau 100.000 de euro și voi ieși curat. Mie mi se mai fabricase încă un dosar cât am stat în pușcărie și deja eram de acord să dau banii. Am spus că ajunge atâtea dosare și prostii. Am dat prima dată 20.000 de euro, am împrumutat, am luat de la Lombard. După o perioadă bună de timp Andrei mi-a zis că banii s-au dus într-o parte și acei oameni nu mai rezolvă. Pe urmă ieșind la judecată la prelungire, am fost eliberat. Pe două dosare am fost achitat, pe cel cu omorul dosarul a fost clasat și acum mai am unul, iar pe 24 august aștept pronunțarea.(...) În total i-am dat lui Cociorvă 125.000 de euro pentru rezolvarea tuturor problemelor.(...) Atunci după ce am ieșit din penitenciar mi s-a spus că am la dispoziție 10 zile să dau 100.000 de euro. Eu am vândut tot ce am avut e lângă casă, lucruri, terenuri, am împrumutat de la prieteni, am vândut mașina. Și i-am dat încă 105.000 de euro lui Andrei. Acuma o lună în urmă am fost telefonat de cineva care a vorbit cu mine în limba rusă și mi-a zis că Andrei a transmis doar 50.000 de euro și restul i-a pierdut la cazino”, a declarat Stici.

Sergiu Stici mai spune că s-a adresat cu o scrisoare către Maia Sandu pe vremea când era prim-ministru, dar și către actualul procuror general Alexandr Stoianoglo.

„Când conducerea s-a schimbat eu am scris prim-ministrului Maia Sanda, lui Andrei Năstase, la procuror, o scrisoare. Când a venit domnul Stoianoglo la conducerea PG m-am adresat cu aceeași scrisoare, eu am scris plângerea pe PCCOCS, dar a ajuns la PCCOCS spre examinare. Am scris plângerea inclusiv pe domnul Chitoroagă, șeful PCCOCS. Mă adresez și acum, eu vreau să vadă asta și domnul procuror general. El poate nu știe tot ce se face prin prejur. Eu cred că anii 90 s-au trecut, dar nu e așa. Să te bată atâția oamenii în centrul orașului. Am o rugăminte către domnul președinte, prim-ministru, procurorul general, să vadă ce se mai face în țară, se mai merită de trăit aici. Ori o să ne omoare, ori o să se facă ceva cu noi”, a spus Sergiu Stici.

Contactat telefonic de Jurnal.md pentru o reacție, Dorin Damir a declarat că prima dată a auzit de numele Sergiu Stici în urma publicării video-ului. Cât despre legătura cu Andrei Cociorvă, Damir a spus că „suntem pur și simplu cunoscuți și doar atât”.

Dorin Damir a publicat și pe pagina sa de Facebook o reacție la acuzațiile aduse afirmând următoarele:

„Nu înțeleg de ce ar fi îndreptat degetul spre persoana mea, poate s-a gândit că așa va atrage mai multă atenție asupra problemei lui. Este o aberație de crezut că sportivii l-ar fi atacat în plină zi, în centrul unui oraș din Republica Moldova. În primul rând, sportivii afiliați asociației pe care o conduc și federațiilor membre, nu au câte 45 - 55 ani (majoritatea sunt copii începând cu 7 ani și tineri de până la 30 de ani). Chiar și cei de performanță sunt departe de așa vârstă. În al doilea rând, atacatorii nu sunt identificați la moment, cel puțin din informația accesibilă publicului larg, deci nu văd baza unor alegații astfel grave. Cu toții știm că reclama negativă se răspândește extrem de repede și până la publicarea unei dezmințiri, prejudiciul va fi deja adus imaginii mele și a membrilor federațiilor pe care le dezvolt. În asociația președintele căruia sunt, nu sunt zeci, nu sunt sute, ci mii de membri, promovez artele marțiale în Republica Moldova de peste 12 ani, dezvolt două proiecte profesioniste care se află în top-ul mondial și european, ducând faima țării noastre departe peste hotarele ei. Niciodată, dar niciodată, nu aș risca cu imaginea acestor proiecte, a sportivilor, părinților și rudelor acestora. Nu aș putea să nărui tot ce am construit în toți acești ani. Pot să concluzionez că aceasta nu este decât încă o tentativă (au fost mai multe în trecut) de a produce o știre virală, folosind numele meu. Presupun că pentru organele de drept nu este greu să stabilească care sunt persoanele implicate în incident, pe de o parte și alta. Să lăsăm organele competente să-și facă meseria”, a comentat Damir.

Redacția Jurnal.md nu a reușit deocamdată să ia legătura cu Andrei Cociorvă pentru a comenta acuzațiile. Acesta se află la moment în arest la domiciliu, după ce pe data de 21 august a fost reținut de ofițerii CNA fiind bănuit de trafic de influență.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: