image
Sursa foto: AP

Kim Jong Un este în comă, susține un fost diplomat din Coreea de Sud; Imaginile cu el ar fi false

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, este în comă, iar decizia de a delega o parte din puterea sa pentru asistenții săi este o dovadă, a declarat vineri un fost ajutor al președintelui Kim Dae-jung.

Jang Sung-min, care l-a servit pe Kim Dae-jung ca secretar de afaceri politice și ca șef al biroului de monitorizare a afacerilor de stat, a insistat că Kim Jong-un este comatos, dar sora sa Kim Yo-jong nu este succesorul său, în ciuda restructurării puterii.

Vineri, agenția de spionaj din Seul i-a informat pe parlamentari într-o ședință cu ușile închise cu privire la un nou sistem de conducere pe care Kim părea să-l fi creat, în care împărtășește autoritatea și responsabilitatea cu câțiva dintre cei mai de încredere oameni ai săi. Dar, potrivit Agenției Naționale de Informații, această schimbare nu pare a fi legată de nicio problemă majoră de sănătate, scrie koreaherald.com, citat de b1.ro.

Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, Chang a spus că niciun lider din Coreea de Nord nu ar încredința niciuna dintre autoritățile sale unei alte persoane, decât dacă ar fi prea bolnav pentru a guverna sau a fost înlăturat printr-o lovitură de stat. El suține faptul că liderul Kim Jong-un este într-o stare medicală gravă și nu poate să-și exercite atribuțiile.

Chang susține că are informația de la o sursă din China. Fostul diplomat a adăugat că șeful statului nord corean ar fi "în comă" și că toate fotografiile cu acesta lansate în ultimele luni au fost false.

Presa japoneză: Kim Jong-Un, în stare vegetativă

Reamintim că mass-media din Japonia a relatat, în aprilie, că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, este „în stare vegetativă” în urma unei operaţii cardiovasculare eşuate.

Rapoartele care au apărut în acea perioadă relatau că dictatorul a fost grav bolnav în urma unei operații cardiace, ulterior acestea fiind contestate.

Revista japoneză Shukan Gendai a raportat că liderul s-a prăbușit în timpul unei vizite într-o zonă rurală în aprilie. Kim ar fi necesitat o procedură de stent în urma incidentului.

Revista a detaliat ulterior modul în care chirurgul responsabil cu operația lui Kim nu obișnuia să se ocupe de pacienți obezi și era prea nervos în timpul operației, ceea ce duce la întârzieri care l-au lăsat pe Kim într-o „stare vegetativă”.

La acel moment, oficialii guvernului sud-coreean au raportat inițial că Kim Jong-Un se ocupa de afacerile statului, ca de obicei , și că guvernul nu a arătat „nicio activitate neobișnuită” în urma zvonurilor privind sănătatea precară a lui Kim. Agenția de știri Yonhap din Coreea de Sud, ca răspuns la rapoarte, a declarat că „nu este adevărat” și nu a existat „o tendință specifică”.

Mai mult, vicepreședintele general al șefilor de personal, generalul John Hyten, a declarat că nu are „niciun motiv să nu presupună” că Kim Jong Un este încă în control asupra Coreei de Nord . Oficialii de la Casa Albă au confirmat pentru Fox News că monitorizează situația, dar nu au confirmat nimic mai departe.

Totodată, atunci, președintele Trump a spus că a considerat că raportul conform căruia Kim era bolnav, este "incorect".

Noutăţile partenerilor

comentarii: