(video) Violențe la Paris în timpul şi după finala Ligii Campionilor, pierdută de PSG. 148 de suporteri arestați

Cel puțin 148 de persoane au fost reținute la Paris, în seara zilei de 23 august, care au participat la violențe după ce formaţia franceză a pierdut la Lisabona finala Ligii Campionilor, cu Bayern Munchen. Suporteri ai echipei Paris Saint-Germain s-au strâns pe Champs-Elysees, iar situaţia a degenerat rapid şi forţele de ordine au dispersat mulţimea folosind gaze lacrimogene, scrie Meduza.

Foto: Teller Report

Revoltele au început după finala Ligii Campionilor care s-a jucat la Lisabona, în care echipa Paris Saint Germain francez a pierdut în fața Bayern Munchen, cu scorul de 0: 1.

Suporterii clubului parizian au urmărit meciul pe ecranele instalate pe stadionul Parc des Princes.

În timpul reprizei a doua, zeci de persoane au aruncat cu diverse obiecte către forţele de ordine şi către vehiculele acestora. Mai multe pubele au fost incendiate şi pompierii au intervenit pentru stingerea unei maşini care era în flăcări în apropiere de Champs-Elysees. Au fost incendiate vehicule, au fost sparte vitrine şi vandalizate magazine.

Poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva suporterilor.

Potrivit unui comunicat al Poliției pariziene, au fost efectuate 148 arestări, în special pentru daune, violență sau atacarea polițiștilor. Au fost aplicate 404 amenzi pentru persoanele care nu au purtat măști de protecție.

Mai mulţi fani s-au strâns după meci în faţa magazinului Paris saint Germain şi au cântat „Paris este magic”. S-au folosit şi focuri de artificii.

„Este simbolic să venim aici. Îi susţinem şi la înfrângere. Rămânem uniţi şi asta îmi place la acest club. Pariziană până la moarte”, a afirmat Melissa Miche, în vârstă de 17 ani.

Ehipa de forbal germană Bayern Munchen a învins, duminică, la Lisabona, echipa Paris Saint-Germain, cu scorul 1-0, şi a câştigat Liga Campionilor pentru a şasea oară în istorie.


Pub