Ucraina sărbătoarește 29 de ani de independență. Mesajul de felicitare a șefului statului, Igor Dodon

În fiecare an, pe 24 august, poporul ucrainean celebrează Ziua Independenței. Cu această ocazie, șeful statului, Igor Dodon i-a adresat o felicitare omologului său ucrainean, Vladimir Zelenski.

Foto: UNIMEDIA/ ona.az

„Folosesc acest prilej pentru a reitera faptul că Republica Moldova este un bun vecin și prieten sincer, care împărtășește bucuria realizărilor obținute de Ucraina în procesul de edificare și consolidare a unui stat european modern și prosper.

Progresul obținut poartă o semnificație suplimentară, având în vedere acea etapă extrem de complicată prin care trece Ucraina în eforturile sale consecvente de reintegrare a țării. Exprimându-mi ferma convingere în identificarea unei căi de soluționare pașnică și durabilă pentru depășirea, cât de curând, a acestor evoluții provocatoare, vreau să reconfirm poziția Republicii Moldova privind susținerea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”, se arată în mesajul președintelui.

Totodată, Igor Dodon reafirmă determinarea de a dezvolta și aprofunda relațiile tradiționale de prietenie, bună vecinătate și cooperare reciproc avantajoasă dintre Moldova și Ucraina.


Pub