Angajată a Poliției Naționale, răpusă de Covid-19. Trei copii au rămas orfani de mamă

O colaboratoare a Inspectoratului de Poliție Criuleni, în vârstă de 38 de ani, s-a stins în dimineața zilei de astăzi din cauza complicațiilor cauzate de noul coronavirus. Femeia a decedat după cinci săptămâni de luptă, lăsând în urmă trei copii.

Foto: UNIMEDIA

Poliția Republicii Moldova a anunțat astăzi decesul angajatei: „Cu profundă tristeţe şi durere în suflet, anunțăm plecarea timpurie dintre noi, a colegei noastre Natalia Chirilov, în vârstă de doar 38 de ani, șef al Secției resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni, care în dimineața zilei de astăzi a decedat. La 22 iulie, aceasta a fost internată la o maternitate din capitală, iar la două zile a fost testată pozitiv cu Covid-19. Din cauza complicațiilor, medicii au decis salvarea copilului prin naștere cezariană. După mai bine de cinci săptămâni de luptă pentru viață, ca urmare a complicațiilor cauzate în urma infecției Covid-19, colega noastră a cedat, nereușind să-și strângă la piept copilul nou născut, dar și pe cei doi rămași acasă, de 10 și 13 ani”.

„Am sperat până în ultima clipă că se va face bine și va reveni acasă, în sânul familiei, dar și în echipa noastră (...) Întreaga familie a Poliției Naționale transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate în aceste momente triste”, se arată în scrisoarea Poliției Naționale.

Anterior, un comunicat al Ministerului Sănătății, relata despre cazul pacientei de la Criuleni. Din spusele doctorilor, femeia a fost supusă unei operații de cezariană din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus și pe tot parcursul tratamentului a fost conectată de mai multe ori la aparatul de respirație asistată.

„Cele 23 de zile de spitalizare au fost o adevărată luptă pentru fiecare gură de oxigen. De patru ori a fost conectată la aparatele de respirație asistată. Prima oară s-a întâmplat în timpul operației de cezariană. Medicii de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul, care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni”, se arată în comunicatul MSMPS publicat acum două zile.


Pub