Partidul Șor a finalizat proiectul de iluminat stradal în satul Jeloboc în memoria primarului

Echipa Partidului Șor a inaugurat în satul Jeloboc din componența com. Piatra, raionul Orhei, sistemul de iluminat public stradal, acesta fiind dedicat primăriței localității Mariana Țugui, care și-a pierdut viața la 19 iulie, fiind accidentată mortal. Întreaga ceremonie de dare în folosință a sistemului de iluminat public stradal de la Jeloboc a fost dedicată regretatei Mariana Țugui. De asemenea, în cadrul ceremoniei s-a anunțat decizia că strada principală a com. Piatra va fi redenumită în „Mariana Țugui”, iar pe sediul primăriei va fi instalată o placă comemorativă.

Foto: partidulsor.md

La Jeloboc au fost modernizate două puncte de transformare a curentului, fiind montată o rețea electrică de 6 km pe care au fost instalate 255 de corpuri de iluminat de tip LED. Anterior, la 9 iulie, lumina a fost aprinsă și pe străzile din comuna Piatra, unde au fost montate 650 de LED-uri pe o rețea electrică cu lungimea de 20 de kilometri.

În cadrul ceremoniei de la Jeloboc, deputatul Ilan Șor, liderul Partidului ȘOR, a evocat activitatea rodnică a primăriței Mariana Țugui, care a servit cu toată dragostea și priceperea com. Piatra și raionul Orhei.

„Ea și-a iubit țara și raionul Orhei. A împărtășit convingerile noastre și a crezut că lucrurile pot fi schimbate în țară. Ea a iubit comuna Piatra și pe locuitorii ei, și și-a dorit sincer ca oamenii să trăiască aici mai bine”, a spus Ilan Șor, subliniind că echipa Partidului Șor va continua proiectele inițiate de regretata primăriță.

Ilan Șor a anunțat că amintirea despre Mariana Țugui va fi înveșnicită în com. Piatra.

„Strada principală a comunei – „Calea Orheiului” – va fi redenumită în „Mariana Țugui”, iar pe sediul primăriei va fi instalată o placă comemorativă”, a spus Ilan Șor.

Prezentă la eveniment, deputata Marina Tauber, aleasă în circumscripția uninominală nr.19 din care face parte și com. Piatra, a menționat că regretata primăriță a planificat să implementeze mai multe proiecte.

„Mariana Țugui a avut mai multe vise fiind în funcția de primar, iar unul dintre acestea a fost ca străzile localității sale să fie iluminate. Împreună am realizat visul luminos al Marianei cu care a plecat în eternitate. Ea va trăi mereu în sufletele noastre”, a afirmat vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber.

Iar vicepreședinta fracțiunii parlamentare a Partidului Șor, Violeta Ivanov, a afirmat că sistemul de iluminat stradal din Jeloboc este dedicat memoriei Marianei Țugui.

„Luminile pe care le aprindem azi în satul Jeloboc și în toată comuna Piatra sunt în amintirea Marianei Țugui. Este un omagiu pe care echipa lui Ilan Șor îl aduce unui ilustru primar apreciat de cetățeni și de care oamenii își vor aminti ori de câte ori vor merge pe străzile iluminate ale comunei Piatra”, a spus Violeta Ivanov.

„Este o onoare pentru noi să dedicăm acest eveniment memoriei unui primar de-al nostru, care a făcut foarte multe lucruri bune pentru localitatea sa. Mariana Țugui a fost și va rămâne în echipa Partidului Șor”, a afirmat deputata Reghina Apostolova.

Iar deputatul Igor Himici a spus că amintirea despre Mariana Țugui va trăi mereu în inimile localnicilor, celor care au cunoscut-o.

„A făcut fapte bune pentru oameni, iar din acest considerent memoria despre primar va trăi mereu în inimile noastre”, a menționat deputatul Himici.

„În această seară, toate luminile din raionul Orhei se aprind ca omagiu celei care a fost și va rămâne în memoria noastră colectivă ca Mariana Țugui”, a declarat Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei.

Proiectele începute de Mariana Țugui vor avea continuitate la Piatra.

„În mod cert vom continua să implementăm tot ce a început regretata Mariana Țugui, activitatea căreia a fost înalt apreciată de către oamenii din localitate”, a dat asigurări Radu Bușilă, primar interimar al com. Piatra.

Amintim că, pentru anul curent, Partidul Șor și-a propus să implementeze proiecte de iluminat public în peste o sută de localități din țară, inclusiv în toate localitățile raionului Orhei. Deja au fost date în folosință proiecte de iluminat stradal în zeci de comune și sate din raionul Orhei, dar și în localități din alte raioane ale țării


Pub