Cu poliția pentru a opri demolarea cinematografului Gaudeamus. Ion Ceban a solicitat să fie convocată de urgență ședința CMC

Decizii luate pe sub masă așa cum era primit anterior în Primăria Chișinău, acum își fac efectul. Lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus au fost oprite de către municipalitate împreună cu poliția. Despre acesta anunță primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: Ion Ceban

„Lucrările de demolare a fostului Cinematograf Gaudeamus au fost stopate în această după amiază de către municipalitate și urmează să fie întocmit proces verbal în legătură cu efectuarea lucrărilor de demolare fără autorizație de desființare, a limitării accesului și gunoiului în spațiul public.

Am aflat cu stupoare că în locul fostului cinematograf Gaudeamus a fost realizat câțiva ani în urmă plan urbanistic zonal de către niște funcționari, care nu au limite la nimic. Orice intervenție de demolare a clădirii Cinematografului GAUDEAMUS este ilegală!”, spune Ceban.

Edilul a solicitat să fie convocată de urgență ședința CMC, pentru a vedea posibilitatea legală de a întoarce acest teren municipalității și anularea PUZ-ului.

Ion Ceban propune ca în acel loc de a fi construit un teatru sau un centru de cultură municipal fiind primul în felul său, un centru experiment. „Un centru pentru artiști, colective teatrale, muzicieni, tinere talente”, a conchis Ceban.

În ședința din această dimineață primarul a raportat că azi noapte a fost adusă tehnică de demolare.


Pub