Medicii din Omsk susțin că nu au găsit urme de otravă, ce a fost găsită de doctorii din Germania în corpul lui Navalnîi

Ministerul Sănătății din Regiunea Omsk susține că în timpul spitalizării lui Aleksei Navalnîi s-au efectuat studii pe o gamă largă de substanțe sintetice, inclusiv inhibitori, care au prezentat rezultate negative. RIA Novosti scrie despre acest lucru cu referire la minister.

Foto: Hepta

Așadar, Ministerul Sănătății regionale a comentat la declarația clinicii din Berlin „Charite” că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță nedefinită din grupul de inhibitori ai colinesterazei, scrie meduza.io.

Departamentul a menționat că atunci când Navalnîi a fost internat la spitalul din Omsk, nu a existat o imagine clinică caracteristică otrăvirii cu o substanță din grupul de inhibitori ai colinesterazei.

Alexander Sabaev, șeful departamentului de toxicologie al spitalului de urgență nr. 1 din Omsk, a declarat pentru Interfax că Navalnîi a fost testat, printre altele, pentru inhibitori de colinesterază, iar rezultatul a fost negativ.

Șeful departamentului de anestezie și reanimare numărul 1 al CNM Pirogov, Boris Teplykh, a declarat pentru Interfax că medicii ruși au vorbit despre tabloul clinic al otrăvirii, dar această versiunea că „nu a fost confirmată”. Teplykh a adăugat că medicii germani folosesc atropină în tratamentul lui Navalny, pe care medicii ruși i-au administrat-o „în primele minute după internare”.

Clinica Charite din Berlin, care îl tratează pe politicianul grav bolnav Aleksei Navalnîi, a anunțat într-un comunicat că rezultatele studiilor clinice indică faptul că opozantul rus a fost otrăvit.


Pub